Louds public service-redegørelse: Vi har faktisk lyttere

I public service-redegørelsen skriver Radio Loud, at det er sjovt at drille kanalen med, at den ikke har nogen lyttere. Men sidste år var der kun tre uger uden flowlyttere, skriver kanalen

Kanalen uden lyttere. Sådan er Loud blev præsenteret utallige gange. I dag kom så den første public service-redegørelse fra Loud til Radio- og tv-nævnet. Over 800 sider gennemgår Loud de 107 minimumskrav til, hvad Loud skal levere til den danske befolkning. Og som det fremgår på en af de første sider i redegørelsen, er der ikke stillet nogen direkte krav om, hvor mange lyttere LOUD skal have.

”Vi skal udelukkende redegøre for, hvordan lytterne bruger os, og hvordan de vurderer os,” står der i redegørelsen.

I marts sagde professor i medieret ved SDU Sten Schaumburg-Müller om de lave lyttertal til Journalisten:

”Jeg tror roligt, jeg kan sige, at Radio- og tv-nævnet må kigge alvorligt på sagen, herunder om de skal inddrage sendetilladelsen.”

Men selv om der ikke er stillet krav til antallet af lyttere, bliver lyttertal dog omtalt flere steder i redegørelsen. Loud ønsker nemlig at aflive historien om, at de ikke har nogen lyttere.

”Det har været en stående joke hos Jonatan Spang i DR2-programmet ’Tæt på sandheden’, at Loud har nul lyttere. Det har været sjovt. Det har bare ikke været rigtigt,” skriver Loud i redegørelsen.

Kanalen henviser selv til de officielle Radio-Meter-målinger, der viser, at der i kun tre uger i 2020 har været nul flow-lyttere.

”Men både i de uger og i alle andre uger havde vi lyttere til vores podcasts. Vi har således haft lyttere hele vejen gennem 2020,” lyder konklusionen fra Loud.

I redegørelsen henviser Loud til en anden slags måling fra Kantar Gallup, Lokalradio Index-målingen. Her havde Loud knap 36.000 lyttere i gennemsnit hver uge i andet halvår af 2020.

Antal podcast-downloads er opgjort for uge 53 i 2020. Det er ifølge Loud opgjort efter en metode, hvor kanalen kun kan tælle et download pr. bruger pr. døgn, mens andre kan tælle en hver time.

”Så en bruger, der lytter til den samme podcast til og fra arbejde, tæller som et download hos os og kan tælle som to hos andre,” skriver Loud.

Louds liste over downloads viser stor spredning mellem programmer med mange downloads og nogle med næsten ingen. De to mest downloadede programmer var ’Bare sex’ med 10.560 downloads og ’TikTok-manden’ med 6.292 downloads.

Radio- og tv-nævnet har for nylig besluttet, at public service-redegørelsen fra blandt andre Loud skal i høring. Det giver eksterne aktører mulighed for at indsende høringssvar til Radio- og tv-nævnet vedrørende pågældende stations public service-redegørelse

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Ann Lykke Davidsen: ”Vi har alle forudsætningerne for at lykkes”">

Ann Lykke Davidsen: ”Vi har alle forudsætningerne for at lykkes”

22. APRIL 2021
<span class=Gallup: Nej til podcast-spørgsmål gør det sværere at lave Loud-måling">

Gallup: Nej til podcast-spørgsmål gør det sværere at lave Loud-måling

27. APRIL 2021
”Jeg havde aldrig fundet et medie, hvor jeg følte, at indholdet var lavet direkte til mig. Afspejlede min virkelighed. Det var det, jeg gerne ville med Loud. Den drivkraft var vildt stor,” siger Camilla Michelle Mikkelsen.

Mit år på Danmarks mest udskældte ungdomsradio

22. APRIL 2021