I går skrev Børsens chefredaktør, Anders Krab-Johansen, om en email, der indikerer, at Berlingskes journalister kan købes til at hjælpe med at udarbejde annoncer. Lisbeth Knudsen afviser blankt
Der er ikke nogen som helst sandhed i, at Berlingskes journalister hjælper med at lave redaktionelle tekster for virksomheder. Det fortæller Lisbeth Knudsen til Børsen, efter at avisens chefredaktør, Anders Krab-Johansen, i går refererede en mail, der indikerede en ufin blanding af redaktionelle og kommercielle interesser på Berlingske.
»Jeg er så hamrende vred,« siger Lisbeth Knudsen til Børsen.
Mailen, som har fået Lisbeth Knudsen op i det røde felt, blev sendt fra et uidentificeret mediebureau til Børsen i oktober. Anders Krab-Johansen videregav følgende i sin klumme, der hedder "Det sladrer chefredaktørerne om":
"Realkredit Danmark kører p.t. hos Berlingske Tidende – i den proces fik de redaktionel hjælp fra Berlingske. Altså Berlingskes redaktion/journalister gik ind og kiggede på RD's hjemmeside, og kom med input til hvilke emner, som der ville være interessant for Berlingskes læsere at høre om. Hos Berlingske blev der også betalt for hjælp til at skrive artiklerne – og det er vi også interesseret i (jeg tror næppe, at det kan lade sig gøre hos jer, men jeg spørger alligevel? :)). Der vil selvfølgelig på intet tidspunkt blive linket mellem jeres journalister og en annoncør – vi sætter Danske Invests navn på artiklerne! Men jeg tænker, at det også er i jeres interesse, at have noget kvali-indhold."
Anders Krab-Johansen skriver efterfølgende, at det ville være skadeligt for Berlingske, hvis der midt i en salgsproces blev sat spørgsmålstegn ved avisens troværdighed, men at "der garanteret er en naturlig forklaring. Den slags sker ikke hos Berlingske".
Det mildner dog ikke Lisbeth Knudsen:
»Det, som jeg kan give en statsgaranti for, det er, at der ikke er nogen Berlingske-journalister, som man kan ringe til og bestille til at lave nogen som helst redaktionel tekst for en virksomhed. Og at vi har fuldstændig adskilte linjer imellem det, som er redaktionens uafhængighed, og det, som er annonceafdelingens salg af annoncer og advertorials og meget andet. Og i det omfang at annonceafdelingen og kunden mener, der er behov for journalistisk hjælp, så må de henvende sig til freelancere,« siger Lisbeth Knudsen til Børsen.
3