Kunne du tænke dig at blive ghostwriter?

» vis mig den rigtige historie, og giv mig tre måners orlov, så springer jeg på.«

» vis mig den rigtige historie, og giv mig tre måners orlov, så springer jeg på.«

. Foto: Malene Birkelund
Malene Birkelund
journalist
Fyens Stiftstidende

»Jeg kender flere, der har været det. Det har altid virket rigtig spændende. Det er steppet videre mellem journalistik og forfatterskab, fordi man fortæller en andens historie i bogform. Det kan være en måde at komme til at prøve den forfatter af, som mange journalister havde i maven, da de begyndte på Journalisthøjskolen. Jeg sidder i et fast arbejde og har ingen planer om at blive ghostwriter. Men vis mig den rigtige historie, og giv mig tre måners orlov, så springer jeg på.«

. Foto: Theis Lange Olsen
Theis Lange Olsen
praktikant
Berlingske Tidende

»Der er gode og mindre gode eksempler. Men grundlæggende klinger det jo lidt hult, når hovedpersonen i virkeligheden gemmer sig i skyggen af en journalist eller forfatter. Hvis jeg skulle være ghostwriter, ville det være et krav, at personen virkelig havde noget spændende at fortælle, og jeg selv skulle have en klar interesse i emnet og ikke begynde helt fra bunden med research. Og så skulle der ganske enkelt være et større formål end bare at sende en bog på gaden, fordi nogle synes, noget er interessant lige nu og her.«

1 Kommentar

Kristian Petersen
10. OKTOBER 2013
Jeg går selv med en spirende
Jeg går selv med en spirende forfatterdrøm i maven, og syntes ghost-writing kunne være virkelig fedt at prøve. Har du nogle råd til, hvordan man bliver ghost-writer og evt. hvor jeg skal begynde og hvem jeg skal kontakte?