JP/Politiken forhandler tv-kanal med Boxer

JP/Politikens Hus forhandler i al hemmelighed med Boxer, der i sidste uge vandt slaget om dansk tv-magt. Blandt overvejelserne er en helt ny tv-kanal. Adm. direktør Lars Munch bekræfter.

JP/Politikens Hus forhandler i al hemmelighed med Boxer, der i sidste uge vandt slaget om dansk tv-magt. Blandt overvejelserne er en helt ny tv-kanal. Adm. direktør Lars Munch bekræfter.

En helt ny landsdækkende tv-kanal kommer muligvis til at basere sig på tv fra Dagbladet Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

JP/Politikens Hus har således gennem nogen tid forhandlet direkte med den ny magtfaktor i dansk tv-distribution, Boxer, som i sidste uge vandt retten til at styre det digitale tv-sendenet de næste 12 år.

Endnu er der intet konkret, men Journalisten.dk erfarer, at der er ført samtaler med Boxer på både direktionsniveau og via kontakter på de enkelte aviser. Og lykkes det at nå til enighed, så kan det betyde starten på en helt ny tv-virkelighed i Danmark, hvor TV 2s monopol på landsdækkende kommercielt tv bliver brudt af et af Danmarks største mediehuse.

Adm. direktør i JP/Politikens Hus Lars Munch bekræfter, at et samarbejde med Boxer kan være på trapperne:
»Vi er ved at undersøge, hvilke muligheder der er for samarbejde. Vi har også undersøgt det undervejs. Det kan indeholde alt fra enkeltprogrammer til større flader og en hel kanal. Vi sidder med åbne bøger og ser på, hvilke muligheder der er,« siger Lars Munch til Journalisten.dk.

I forvejen er JP/Politikens Hus godt i gang med at udvide på den digitale front. For nylig udvidede Politiken.tv med en helt ny filmkanal. Snart er der premiere på Nationen.tv. Og både Jyllands-Posten og Ekstra Bladet laver web-tv.

JP/Politikens Hus har tidligere åbent tilkendegivet, at man var interesseret i at købe TV 2 sammen med Egmont. Men salget af TV 2 er udskudt på grund af en række uafklarede sager om statsstøtte, som er anlagt ved EF-Domstolen.

Og mens TV 2 var stærkt eftertragtet for nogle år siden, så anses tv-stationens markedsværdi for at være faldet i de senere år på grund af øget konkurrence og ringere tilslutning til TV 2. Ikke mindst nedgangen for hovedkanalen, hvor man nu er tvunget til at spare og rationalisere.

En ny landsdækkende tv-station via Boxers nye sendenet i hele Danmark kan derfor være en genvej for JP/Politikens Hus til at få tv-visionerne realiseret. Lars Munch afviser dog, at valget står mellem tv-kanaler på Boxer eller at købe TV 2:

»Det er en spekulation, som er alt for tidlig. Vi ved ikke engang endnu, hvad vi kan med Boxer. Og jeg har sagt flere gange, at TV 2 er interessant til den rette pris. TV 2 er et stærkt varemærke. Men noget tyder på, at salget kommer til at tage tid,« siger Lars Munch.

Han understreger samtidig, at JP/Politikens Hus er »meget langt fremme« på det digitale område.
»Og vi skal også være førende på levende billeder på nettet. Men om det bliver til en decideret tv-station med Boxer – det er for tidligt at sige.«

Lars Munch tør endnu ikke byde på, hvornår man kan være klar med en aftale med Boxer.
»Men vi fører vores forhandlinger via vores koncernafdeling for digitale medier, men også direkte via de enkelte medier.«

Læs også vurderingen fra adm. direktør for danske Boxer, Steen Ulf Jensen. Klik her.

0 Kommentarer