»Jeg vil nok føle mig lidt mindre som en brugtvogns-forhandler.«

Sara Schlüter, 31 år, går fra pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke til DRs udlandsredaktion

Sara Schlüter, 31 år, går fra pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke til DRs udlandsredaktion

Er DR2 Udlands undergang ikke et eksempel på, at det er den helt forkerte karrieremæssige vej at gå?
Nej, det er den helt rigtige vej at gå. DR2 Udland var et fedt program, og det er totalt ærgerligt, at det måtte stoppe. Det er en skam, at udlandsstoffet ikke altid har den højeste prioritet i vores branche. Men jeg er havnet på Danmarks største udlandsredaktion, så for mig er det som at vinde i Lotto. Det er også lidt at kaste mig selv ud på dybt vand, for jeg har ikke lavet radio siden Journalisthøjskolen. Jeg har heldigvis fået at vide, at min radiostemme ikke er helt ringe.

MS lavede positive Afrika-nyheder i samarbejde med metroXpress på et tidspunkt – Verdens Bedste Nyheder. Er det slut med positive nyheder?
Nej da. Jeg skal lave alle slags nyheder. Men jeg vil rigtig gerne lave historier, der giver folk aha-oplevelser og vender lidt op og ned på opfattelsen af verden. Som den gode historie, Horisont for nylig havde om overvægt i Afrika. Der har også lige været et fredeligt, demokratisk valg i Senegal, men det ved de færreste, fordi der samtidig var militærkup i Mali. Der er sindssygt mange skøre, sjove og vigtige historier ude i verden, der venter på at blive fortalt.

Hvad har de afrikanske børn gjort, siden du nu dropper ngo-livet?
Ha ha, de har ikke gjort noget. Men jeg har længe savnet journalistikken. Det er også super vigtigt, at muligheden kom nu, fordi jeg efterhånden begyndte at blive bange for at blive sat i en kasse som ngo-person og "sidde fast". På MS har jeg brugt journalistikken utroligt meget, når jeg for eksempel har vinklet tingene til de forskellige medier. Det nye bliver, at jeg ikke først skal overbevise en journalist om, at det er en god historie. Så jeg vil nok føle mig lidt mindre som en brugtvognsforhandler.

Skal du så ikke længere gøre en forskel?
Det lyder meget fint at skulle gøre en forskel. Og meget lidt konkret. For betyder det, at jeg personligt skulle sørge for, at der kommer en god aftale til Rio+20-topmødet eller "redde Afrika"? Først og fremmest skal jeg suge til mig fra mine nye kolleger, så på den måde er der også noget egoistisk over det. Jeg er selv en nyhedsjunkie og elsker blandt andet at følge den amerikanske valgkamp. Det er jo bedre end en sæbeopera. Og jeg har for eksempel meget svært ved at forstå, hvordan den kristne, amerikanske højrefløj tænker. Hvad kan få en kvinde til at foreslå en lovgivning, der påbyder kvinder, som ønsker en abort, at de først skal overvære en detaljeret scanning af fosteret, som det sker i mange amerikanske stater lige nu? Selv i tilfælde af incest eller voldtægt. Det er dybt fascinerende at prøve at forstå, hvorfor andre tænker anderledes end jeg selv. Og jeg håber da, at jeg kan være med til at skabe endnu større interesse for verden udenfor. s

CV: Sara Schlüter er uddannet fra DJH i 2006, har været i praktik på Ekstra Bladet, ansat på bt.dk, Nyhedsavisen, Berlingske.dk og været pressemedarbejder for Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet. Har siden 2010 været pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke.

0 Kommentarer