“Jeg har aldrig prøvet at ansætte nogen”

Navn: Simon Andersen, 36 årKarriere: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 1994. Var i 1994-2001 journalist på Jyllands-Posten, 2001-2005 lektor ved Roskilde Universitet, 2005-2006 vært på P1 og fra marts 2006 redaktionschef på DR Deadline.Nyt job: Redaktionschef på Nyhedsavisen den 1. juli 2006.Hvad bliver dine opgaver på Nyhedsavisen? Mine opgaver bliver at opbygge redaktionen og ansætte den del, der skal lave avisen.

Navn: Simon Andersen, 36 år

Karriere: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 1994. Var i 1994-2001 journalist på Jyllands-Posten, 2001-2005 lektor ved Roskilde Universitet, 2005-2006 vært på P1 og fra marts 2006 redaktionschef på DR Deadline.

Nyt job: Redaktionschef på Nyhedsavisen den 1. juli 2006.

Hvad bliver dine opgaver på Nyhedsavisen? Mine opgaver bliver at opbygge redaktionen og ansætte den del, der skal lave avisen.

Hvilken erfaring har du med disse opgaver? Ingen. Jeg har aldrig prøvet at ansætte nogen og har ingen erfaring med ledelse. Så det er jo en vanvittig mundfuld. Jeg er galopperende nervøs, og jeg havde det sådan, at jeg måtte sige ja til det, før jeg vidste, om det var noget, jeg kunne finde ud af.

Hvorfor sige ja til noget, du ikke ved, om du kan finde ud af? Den del, jeg kan finde ud af, er den journalistiske del. Jeg er helt sikker på, at jeg vil være dygtig til at finde ud af, hvad man putter i en helt ny avis. Og så kunne jeg ikke sige nej til en opgave, der går ud på at genindføre forsamlingshuset og demokratiet. Mens andre går rundt og snakker om gratisaviser på en nedladende måde, der rangerer lige over Netto-reklamerne, så har jeg det lige omvendt. De nuværende aviser har klare sekteriske anlæg, for de skriver til en lille gruppe gamle, velhavende mænd. Vi vil lave et medie, der vil få mennesker, der aldrig læser aviser, til at gøre det og få et udbytte af det.

Hvad mener du med at genindføre forsamlingshuset og demokratiet? Vi vil have den rolle, som Danmarks Radio havde i gamle dage, hvor der kun var en tv-kanal. Den tid, hvor der var et fælles samlingspunkt, hvor folk hentede meget af den viden, de skulle have. Sådan kan nyhedsavisen godt gå hen og blive, hvis man laver den rigtigt. Mens andre medier går rigtig meget op i at blive citeret i Radioavisen, så vil vi gå op i at blive citeret over middagsbordene. Jeg ser det som en verdenshistorisk begivenhed.

Hvad vil du gå efter, når du ansætter? Folk, der vil skrive anderledes end dem på de gamle sekteriske aviser. Folk, som har et bud på en alternativ dagsorden, end den der konstant sættes, som er en systemdagsorden. De eksisterende dagblade fokuserer på politikere og systemer. Det vil vi frigøre os fra.

Hvilken sammensætning af medarbejdere ønsker I? Mange har sagt, at man skal have en flok stjerner, 10 gange Olav Hergel, og så kan resten godt være en flok nye journalister. Jeg tror, at vi er fristede til at lave en sammensætning uden en eneste, man kender. Vi vil starte på en frisk og ikke have en flok hjerner, der er tryllet ind i en form. Tænk, hvis man sammensatte en Christiansborg-redaktion af folk rundt om fra landet, der ikke havde været der før. Det tror jeg ville være enormt forfriskende.

Du er personlig ven med David Trads. Hvordan tror du, det vil blive opfattet af jeres journalister? Jeg tror ikke, at der er nogen, der vil se det som et problem. Uanset om vi var tætte i forvejen, så ville vi jo blive det, fordi vi vil udgøre en lille ledelsesgruppe. Jeg tror, at jeg ville have næsten den samme opbakning, hvis jeg var ansat uden
at kende ham. De konflikter, der måtte opstå, må vi tage hen ad vejen.

 

0 Kommentarer