Her er de nominerede til Cavlingprisen 2012

På et møde i dag besluttede Cavlingkomiteen, hvem der er med i slutspillet om årets Cavlingpris

På et møde i dag besluttede Cavlingkomiteen, hvem der er med i slutspillet om årets Cavlingpris

Der er fem journalistiske præstationer i spil til årets Cavling.

De nominerede er:

Hans Davidsen-Nielsen og Bo Maltesen, Politiken, for deres afsløringer af Skatteministeriets rolle i statsministerparrets skattesag; afsløringer, som medvirkede til nedsættelse af Skattesagskommissionen.

Line Holm Nielsen for den digitale single "Kuppet" på medievirksomheden Zetland; om gennemførelsen og efterforskningen af danmarkshistoriens største røveri mod Dansk Værdihåndtering i 2008-2012.

Kaare Gotfredsen, Lasse Ravnø og Jonatan Placing, TV 2, for afdækning af politisvigt og manglende bekæmpelse af narkokriminalitet på Vesterbro i København og i Sandholmlejren i Nordsjælland.

Asbjørn With, Nordjyske Medier, for i over 100 artikler at have kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.

Puk Damsgaard, Danmarks Radio, for sine reportager fra og om borgerkrigen i Syrien, hvor hun har skildret de menneskelige konsekvenser af den langstrakte konflikt.

Der var i alt 55 forslag til prisen i år, heraf 45 forskellige.

Cavling-komiteen beslutter torsdag den 3. januar 2013, hvem der skal have årets pris. Dagen efter, fredag den 4. januar 2013 kl. 15.00, hyldes de fem nominerede med uddybende begrundelser, hvorefter navnet på prismodtageren afsløres.

Det bliver første år, hvor prisen ikke overrækkes i Journalisternes Hus på Gl. Strand, men i Rundetårn – dog stadig i København.

Det er også nyt, at vinderne af 2012's Cavlingpris først bliver offentliggjort ved selve prisoverrækkelsen – og ikke som sædvanlig flere dage i forvejen. 

Det hele foregår i Bibliotekssalen i Rundetårn, Købmagergade 52, København K. Pressens minister, statsminister Helle Thorning-Schmidt, deltager også.

Cavling-komiteen består af formand Kurt Strand, freelance, Abelone Glahn, Amedia, Marianne Nielsen, Ekstra Bladet, Kirsten Pilgaard, Nordjyske Medier og Torben Møller, DR Midt & Vest.

I alt var 55 forslag fordelt på 45 forskellige journalistiske projekter foreslået til prisen.

6 Kommentarer

Teddy Gehrke
11. DECEMBER 2012
Re: Her er de nominerede til Cavlingprisen

Der er da fremlagt både dokumenter og bånd, der understøtter, at PET har været involveret i de møder og samtaler, som Storm hævder. Lige nu er der i øvrigt heller ikke fremlagt nagelfaste beviser for, at Traktor Troels er skurken i skattesagen.

JP's historie er Cavling-potentiale, fordi den har været og er vanskeligere at køre end alle de andre, hvor politikere står i kø med kommentarer og krav om kommissioner og undersøgelser. Statistisk burde Morten Storm-historien være død nu - kvalt af politisk tavshed.

Nu kan jeg se, at Kurt Strand vælger samme strategi og pålægger sig selv en frivillig tavshedspligt. Så har komiteen til uddeling af landets fornemste journalistpris vist diskvalificeret sig selv.

Jakob Andresen
11. DECEMBER 2012
Re: Her er de nominerede til Cavlingprisen

I dag afviser PET-chef Jacob Scharf, at tjenesten har deltaget i drabet på al-Awlaki, som Morten Storm påstår.

Jeg har ikke set eller hørt - og korriger mig endelig, hvis jeg tager fejl - reel dokumentation for, at Storm taler sandt.

Michael Holbek Jensen
11. DECEMBER 2012
Re: Her er de nominerede til Cavlingprisen

Det er jo det glade vanvid, at JPs utrolige historier om al-Qaeda agenten Morten Storm ikke er nomineret! Man skal vare sig for at disse nominerede kolleger, men et par de udvalgte er jo ikke i nærheden af at være Cavling stof! Det virker fuldkommen vanvittigt, at JPs historier - som definerer debatten om kontrol med PET OG har givet rabalder i den samlede verdenspresse - er fundet for lette i dette felt. Eller handler det om noget andet? Nemlig at JP ikke er inde i varmen hos komiteen? Sådan var det i forbindelse med Muhammed tegningerne, hvor det var surrealistisk at forbigå avisen, og fadæsen fortsætter nu med agenthistorierne. Uden at sammenligne de to sager, så har JP med de ekstremt velresearchede historier om Morten Storm sat den journalistiske dagsorden ikke bare i Danmark, men i førende nyhedsmedier verden over. At det end ikke kan føre til en nominering antyder reel og enorm inkompetence i Cavling komiteen.

venlig hilsen Michael 

maja nielsen
10. DECEMBER 2012
Re: Her er de nominerede til Cavlingprisen

vil cavling-komiteen fortælle hvorfor de tre storm-journalister ikke er blandt de endeligt fem nominerede? altså agent storm? svar udbedes. kh

 

Peter Simonsen
10. DECEMBER 2012
Re: Her er de nominerede til Cavlingprisen

Enig - ikke et ondt ord om de nominerede iøvrigt, men det virker sgu som en svipser.

mvh 

Flere