Haagerup: Det samlede forløb fører til brud

Det var det samlede forløb og ikke blot den seneste afsløring af manipulation i et indslag, der har ført til et brud mellem DR og værten Jeppe Nybroe. Det oplyser chef i DR Nyheder Ulrik Haagerup.

Det var det samlede forløb og ikke blot den seneste afsløring af manipulation i et indslag, der har ført til et brud mellem DR og værten Jeppe Nybroe. Det oplyser chef i DR Nyheder Ulrik Haagerup.

Vært og journalist Jeppe Nybroe fik en skriftlig advarsel i begyndelsen af august, da det kom frem, at han havde manipuleret i et indslag fra Irak. Nybroe blev i første omgang sendt på orlov og skulle have været tilbage til DR efter tre måneders tænkepause. Med den seneste afsløring i Jyllands-Posten af endnu et manipulerende indslag er den chance nu brugt.

"Jeppe Nybore fik en skriftlig advarsel i begyndelsen af august måned. I det ligger der, at man får en chance til. Jeg er ked af, at det ikke lykkedes," siger divisionschef for DR Nyheder Ulrik Haagerup.

Det er således ikke den seneste afsløring i Jyllands-Posten af, at Jeppe Nybroe lagde tre granatindslag ind i et indslag fra Irak den 16. januar 2006, der alene fører til, at DR og Nybroe ophører samarbejdet. 

"Der har været tale om en samlet vurdering af den seneste måneds polemik omkring primært to indslag fra Irak. Den samlede vurdering gør, at vi har lavet en aftale om, at det bedste for Jeppe Nybroe og for DR er, at parterne skilles," sgier Haagerup.

DRs nyhedschef Ulrik Haagerup ønsker ikke at oplyse, om Jeppe Nybroe har erkendt, at han manipulerede i et endnu et indslag fra Irak.  

"Jeg ønsker ikke at gå i detaljer. Jeg kan bare konstatere, at vi har sagt, at der var tale om, at der ikke var lagt ekstra skud ind. Det viser sig, at det var der. Efter, at jeg har undersøgt sagen, må jeg konstatere, at det er rigtigt, at der er kopieret lyd ind, hvad man ikke kan afgøre, når man hører det, men det har en ekstern undersøgelse kunnet dokumentere," siger Haagerup

Han oplyser, at seernes og lytternes redaktør i DR, Jacob Mollerup, har fået til opgave at kigge på, om Jeppe Nybroe har lavet andre manipulerende indslag.

"Hvordan han vil gribe den opgave an, ved jeg faktisk ikke," siger Ulrik Haagerup, der lover at hjælpe alt det, han kan.

Hvad der præcist ligger i den fratrædelesordning, som DR har ingået med Nybroe, ønsker Haagerup ikke at fortælle.

"Det, synes jeg, er et personaleanliggende. Der er ikke tale om, at manden er blevet bortvist. Det er en fratrædelsesordning, som man nu laver sådan nogle, som begge parter er enige om," siger Ulrik Haagerup.