Fynske Medier fyrer 10 journalister

Fynske Medier har fredag iværksat en spareplan, der betyder nedlæggelse af 28 stillinger. Ti af stillingerne skal findes i redaktionerne på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. (opdateret)

Fynske Medier har fredag iværksat en spareplan, der betyder nedlæggelse af 28 stillinger. Ti af stillingerne skal findes i redaktionerne på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. (opdateret)

Ti stillinger skal nedlægges på redaktionerne på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.Det skriver fyens.dk. Det er konsekvensen af en sparerunde, som i alt betyder fyring af 28 medarbejdere.

Forklaringen er at indtjeningen fra annoncer er langt fra tidligere tiders niveau, og de seneste to måneder er den faldet yderligere – uden udsigt til snarlig bedring.

Besparelserne skal tilpasse Fynske Mediers omkostninger til et eller flere år med lav omsætning på dagblade, ugeaviser, vejvisere og radio. To af de 28 stillinger er fundet ved at afskedige chefredaktør Jan Kristensen og salgs- og marketingdirektør Thomas Skouenborg Bentsen.

Tillidsrepræsentant Lene Sarup siger at Fynske Medier skal spare mindst 15 millioner kroner. Medarbejderne har nu 14 dage til at forhandle nedskæringerne med ledelsen.
Nedskæringerne blev officielt meldt ud klokken 12 over intranettet. Klokken 14.14 er der orienteringsmøde.

Lene Sarup siger, at medarbejderne er overrasket over fyringsrunden.
»Vi har haft en række mindre besparelser og ledelsen har forsøgt at holde sig fra fyringer. Det er første nu, at vi får at vide at økonomien de sidste tre måneder har været så dårlig.«

Det er især fyringen af chefredaktør Jan Kristensen, der bliver diskuteret på gangene i dag.
»Jan har sat en masse ting i gang, som vi er bange for ikke kan fortsætte. Vi havde et godt samarbejde, hvor vi lavede en fælles aftale om efteruddannelse af medarbejderne og et godt projekt om idéudvikling. Han har haft et drive, som har været med til at udvikle avisen. Det har han stadig, men det bliver så ikke hos os,« siger Lene Sarup, der er lige så rystet som kollegerne over Jan Kristensens afsked.

(opdateret 13:30 med kommentarfra Lene Sarup)

1 Kommentar

jan august hillers
14. SEPTEMBER 2012
Re: Fynske Medier fyrer 10 journalister

Det gør mig ondt - og især nu hvor avisen efter mange års ørkenvandring havde løftet sig redaktionelt og fået en, som jeg husker det, mindre oplagsfremgang. Hvis avisens forbedring, som det antydes i artiklen, skyldes Jan Kristensen (meget sandsynligt) , er det da godt nok at skyde sig selv i foden.

Jeg er spændt på, om det bliver basisjournalister eller livstilsjournalister, der fyres.