Nyhedsbureauet Ritzau tabte udbudsrunde til BNB, bekræfter chef for Folketingets bibliotek. »Vi kan ikke sætte prisen så langt ned og levere den kvalitet, vi gerne vil«, siger nyhedschef Søren Funch fra Ritzau. (Opdateret)
Fra 1. januar er det ikke længere Ritzau, der leverer nyheder til Folketinget. Berlingske Nyhedsbureau har netop vundet et udbud om at levere nyheder. Afgørelsen er så dugfrisk, at de to bureauer endnu kun har fået at vide, at BNB vandt udbuddet. Kontrakten bliver skrevet under inden for de næste to uger.
»Vi har haft leveringen af nyheder i udbud, og der kom to tilbud. De to tilbudsgivere har lige fået besked om, at det er BNB, der har vundet udbuddet. Der er ikke indgået kontrakt endnu, så det er meget nyt,« siger Hanne Rasmussen, der er chef for Folketingets bibliotek.
Kan du sige noget om de tilbud, der er givet?
»Det jeg kan sige er, at i udbuddet havde vi tre parametre, som vi efterspurgte. Kvalitet talte 50 procent. Prisen talte 30 procent, og hurtighed talte 20 procent. Derudover var der en række underkrav, som de skulle dokumentere, at de kan leve op til. Samlet er det sådan, at BNB har fået flest point, og derfor er det dem, der har vundet udbuddet.«
Sparer I penge ved at skifte over til BNB?
»Altså, det kan man godt sige, at der er en forskel i pris. Det indgår i den samlede vægtning. Forskellen i pris er større end forskellen på kvalitet og hurtighed.«
Hvor stort et budget snakker vi om?
»Det ved jeg ikke, om jeg kan oplyse. Prisen indgår i den samlede vurdering. Nogle af tilbudsgiverne har betinget sig, at de oplysninger er fortrolige.«
Folketinget har omkring 1.000 brugere af nyhedstjenesten, oplyser Hanne Rasmussen.
»Det bliver da brugt vildt meget. Politikere er nyhedsfreaks. Jeg har ikke præcise data på trafikken.«
Hvornår skal der underskrives kontrakt?
»Inden for en uge, 14 dage regner vi med, at der bliver underskrevet kontrakt. Udbuddet er skruet sådan sammen, at det er fra 1. januar 2013.«
Søren Funch, nyhedschef på Ritzau, bekræfter, at Ritzau har tabt udbuddet:
»Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget et sådant brev. Jeg kan bekræfte, at Folketinget har valgt nogle kriterier, der var tre kriterier, det er kvalitet, hurtighed og pris. Ritzau vinder på kvalitet og hurtighed. BNB er markant lavere på prisen. Vi er meget langt fra hinanden. Vi har lavet en vurdering, at hvis vi skal holde kvaliteten, så kan vi ikke sætte prisen så langt ned.«
»Journalistik koster penge og vi kan ikke sætte prisen så langt ned og levere den kvalitet, vi gerne vil.«
Hvad får det af konsekvenser?
»Det går ind i næste års budget, så det er for tidligt at sige nu.«
»Det er selvfølgelig ærgerligt at miste så stor en kunde. Men som sagt, Folketingets egen undersøgelse viser, at Ritzau er bedst på kvalitet og hurtighed.«
8 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
@Lars Termannsen - Tror du seriøst, at Danmark bliver ledet på baggrund af Ritzau-telegrammer? Der er sgu da ingen embedsmænd eller politikere på Christiansborg, som tager journalistiske analyser seriøst. Kun i forhold til stemmepleje.
@Mikkel Munck: Folketinget giver, og Folketinget tager: Selvfølgelig er Berlingskes støtte-kr. gået til at underbyde Ritzau. I en sådan koncern er det kun på papiret, ikke i praksis, at budgetposterne er adskilte kar.
Først ødelagde Lisbeth K. Ritzau indefra via sin udviklings-blokerende rolle i Ritzaus bestyrelse. Nu gør hun det udefra, og det er på sin vis mere fair, fordi der er tale om reel konkurrence. Men bare rolig. På et tidspunkt (gen)opdager selv danske politikere nok, at BNB skal oppe sig for at slå Ritzau på hurtighed, troværdighed og væsentlighed (skrevet af en eks-Ritzau mand)
Man kan spare et samfund ihjel - og et parlaments løbende nyhedsforståelse. Politikerne/Folketinget bliver, hvad de selv vælger.
Ufatteligt. Hvordan tør de folkevalgte dog lægge ansvaret for deres besluningsgrundlag i hænderne på disse mennesker: https://journalisten.dk/node/23795 ?
Flere