“Er der tale om et særligt jyde-gen hos dig?”

Rigsarkivar Asbjørn Hellum er blevet pikeret over, at Ekstra Bladet har spurgt ham, om han udnytter offentlige midler, fordi han er jyde. »Det er det mest tyndhudede, jeg har hørt i længere tid,« svarer Ekstra Bladets nyhedschef, Miki Mistrati

Rigsarkivar Asbjørn Hellum er blevet pikeret over, at Ekstra Bladet har spurgt ham, om han udnytter offentlige midler, fordi han er jyde. »Det er det mest tyndhudede, jeg har hørt i længere tid,« svarer Ekstra Bladets nyhedschef, Miki Mistrati

Ekstra Bladet er gået over grænsen for, hvordan man kan stille kritiske spørgsmål, mener rigsarkivar Asbjørn Hellum. I dag har Ekstra Bladet søsat en ny artikelserie under overskriften "Ekstra Bladet tjekker eliten". Her kigger journalist Jan Kjærgaard blandt andet "kulturbaronerne" efter i sømmene. En af dem er muligvis rigsarkivar Asbjørn Hellum, der har svaret på nogle aktindsigter og spørgsmål om sin løn og sine tjenesterejser.

Et af spørgsmålene lød således:

"Hvorfor denne udtalte hang til sniger-ferier? Altså hvor Statens Arkiver betaler transporten til og fra dine ferier: 2011 Budapest og USA, 2012: Australien? Er der tale om et særligt jyde-gen hos dig?"

»Jeg kan bekræfte, at jeg er vendelbo, men jeg er pikeret over, at han beskylder mig for, at jeg misbruger statens penge, og at det skulle have noget at gøre med, at jeg er jyde. Det svarer til at sige, at alle jyder kører med trailere og laver sort arbejde,« siger Asbjørn Hellum.

»Når han stiller sådan et spørgsmål, så har han jo dømt mig på forhånd i stedet for at spørge, hvordan det hænger sammen. Det kan være, at han fisker efter at gøre mig sur, så jeg svarer noget, han kan bruge imod mig,« siger Asbjørn Hellum, som journalisten.dk har fået kontakt til gennem Kulturministeriets pressechef, som ringede til journalisten.dk i morges.

Asbjørn Hellum fortæller, at han har forlænget nogle forretningsrejser på egen regning i overensstemmelse med reglerne.

Nyhedschef på Ekstra Bladet Miki Mistrati mener ikke, der er noget som helst i vejen med at spørge på den måde:

»Det er det mest tyndhudede, jeg har hørt i længere tid. Ekstra Bladet har en lang tradition for at bruge udtryk som rentehaj, øjebæ og gebyrgrib. Hvis det er tolerance-tærsklen hos kultureliten, så er den godt nok lav. Det her er ikke engang blevet trykt, og det er ikke sikkert, at der kommer en historie ud af det. Det er jo ren research,« siger Miki Mistrati.

I dagens Ekstra Bladet er der en historie om Nationalmuseets museumsdirektør, Per Kristian Madsen, der har været på nogle betalte ture til Athen, som Ekstra Bladet ikke mener har særlig meget med arbejde at gøre. Lektor i forvaltningsret Sten Bønsing siger til Ekstra Bladet:

»Umiddelbart lyder museumsdirektørens udflugter i Grækenland mere som fornøjelse end som noget, der har med tjenesten at gøre,« siger Sten Bønsing.

Per Kristian Madsen svarer til Ekstra Bladet, at hans hverv som bestyrelsesmedlem i Det Danske Institut i Athen indebærer "deltagelse i instituttets faglige ekskursioner og aktiviteter i forbindelse med årsmødet, hvor instituttet gør sit virke synligt og plejer sine relationer."

0 Kommentarer