Elle-chef om queer-forside: “Vi har et ansvar for at gå forrest”

Ni personer med forskellig seksualitet og kønsidentitet pryder forsiden af augustudgaven af modemagasinet Elle. Chefredaktør kalder forsiden for nødvendig

Iklædt regnbuens farver dekorer ni personer med forskellige kønsidentiteter og seksualiteter denne måneds udgave af magasinet Elle.

Selvom det langt fra er første gang at personer fra LGBTIQ+-miljøet indtager forsiderne i danske modemagasiner, er forsiden ifølge chefredaktør Cecilie Ingdal nødvendig

”Vi lever desværre stadig i en verden, hvor der ikke er plads til at være præcis som man er. Også i Danmark. Mange af de personer, som vi portrætterer i denne måneds Elle, har gennem deres barndom og opvækst følt sig forkerte, er måske blevet udstødt af familie og venner,” skriver hun i en mail og tilføjer:

”De har måttet betale en høj pris for blot at være sig selv og stå ved dem de er. Og det vil vi gerne være med til at ændre på. Vi har et ansvar for at gå forrest.”

Bliver rollemodeller

Det er blandt andet skuespiller Sus Wilkens, model Vincent Beier og dragqueen Miss Fame, der er blandt de personer, Elle har valgt som repræsentanter for pride-miljøet:

”Ved at stille sig frem i Elle, bliver de rollemodeller for generationerne, der vokser op. Så deres mod til at stille sig frem og fortælle deres historier, synes jeg er det historiske her.”

Ifølge Cecilie Ingdal er det ikke længere nok at præsentere en forudsigelig topmodel, når Elle behandler nye kollektioner eller skriver artikler om mode i magasinet.

”Vi er som medie blevet langt mere holdnings- og værdiorienterede. Det er vigtigt for vores publikum, at vi også tager stilling til udvalgte emner og problematikker,” siger hun.

Havde én sort model i løbet af 12 år

At forbrugerne stiller større krav, fik Cecilie Ingdal og Elle at mærke sidste sommer, da magasinet havnede i en shitstorm, da magasinet præsenterede ni hvide kvinder på forsiden af juniudgaven. Kritikken faldt samtidig med, at magasinet efter eget udsagn kun havde haft i omegnen af én enkelt sort kvinde på forsiden i løbet af 12 år.

<span class="rodt">Elle-chef om queer-forside:</span> "Vi har et ansvar for at gå forrest" Det var denne forside, som Elle trak tilbage efter kritik. Foto: Skærmbillede

Dengang lovede Cecilie Ingdal, at Elle ville arbejde på at præsentere en rigere repræsentation på forsiden af magasinet.

Siden da har Elle haft flere sorte forsidemodeller, og redaktionen har været gennem et længere diversitetstræningsforløb med en ekstern konsulent.

”Vi har desuden oprettet et Diversity Board, som vi løbende drøfter forskellige problemstillinger med. Vi inviterer eksterne parter med på vores redaktionsmøder for at sikre, at vi får dækket vinkler, som vi måske selv er knap så opmærksomme på eller vidende om.”, siger Cecilie Ingdal.

0 Kommentarer