Michael Dyrby indrømmer krænkelser og upassende forhold i sin tid på TV 2

I et interview med Berlingske bryder Michael Dyrby tavsheden efter dokumentaren om MeToo på TV 2 og undskylder for grænseoverskridende adfærd og upassende forhold

B.T.’s ansvarshavende chefredaktør, Michael Dyrby, erkender i et interview med Berlingske, at han har gjort sig skyldig i både sexisme, dårlig dømmekraft, at han har været magtfuldkommen og har haft upassende forhold til ansatte i sin tid på TV 2.

Interviewet med Berlingske er det første interview, Michael Dyrby giver, siden discovery+ mandag i sidste uge havde premiere på dokumentarserien ’Metoo – sexisme bag skærmen’.

På et stormøde i sidste uge blev medarbejderne på B.T. informeret om, at Michael Dyrby og Berlingske Medias koncerndirektør, Anders Krab-Johansen, var blevet enige om, at den ansvarshavende chefredaktør skulle holde ferie for en stund.

I den periode har Michael Dyrby været tavs.

”Jeg forsøgte at gå på arbejde den første dag og havde ligesom forberedt mig på, at jeg skulle sige et eller andet. Men i løbet af dagen var det jo tydeligt, at jeg havde set meget forkert på, hvad der skulle kommenteres. De der vidneudsagn, der er i den, er rystende og helt forfærdelige,” siger Michael Dyrby til Berlingske.

I interviewet siger Michael Dyrby, at han har haft upassende forhold, som han betegner som seksuelle forhold, i sin tid som leder på TV 2, og at han ikke tog sit ledelsesansvar på sig.

”Jeg var ikke nok bevidst om den skævhed i magtforholdet af en eller anden grund. Og når man ser tilbage, må jeg bare sige, at jeg har overskredet grænser og udvist virkelig dårlig dømmekraft. Jeg var blevet magtfuldkommen på grund af de succeser, jeg havde haft. Man kan godt koge det ind til at sige: Ja, jeg var problemet. Og det undskylder jeg for i dag,” siger han til Berlingske.

Kritiseret for at undvige pressen

Efter udgivelsen af dokumentaren om MeToo på TV 2 har Michael Dyrby fået kritik for ikke at stille op til interviews om sit eget ansvar som tidligere TV 2-chef.

Michael Dyrby kom til TV 2 i 1994, og fra 2010 til 2015 var han nyhedsdirektør for TV 2 og også medlem af direktionen med ansvar for nyhedsafdelingen og sporten. I forlængelse af dokumentaren på discovery+ meldte kommunikationsrådgiver Anna Thygesen i sidste uge ud, at det personligt var Michael Dyrby, der opførte sig upassende og sexistisk over for hende.

I dokumentaren og til Ekstra Bladet fortalte Anna Thygesen, der tidligere var ansat på TV 2, om en konkret episode i en bus på vej hjem fra en fest på TV 2 i 2007. Ifølge Anna Thygesen sagde Michael Dyrby, der dengang var chef på TV 2, til hende:

”Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig.”

I en kortfattet sms til Ekstra Bladet skrev Michael Dyrby efterfølgende, at han ikke kunne genkende Anna Thygesens oplevelse fra bussen.

Fra TV 2-problem til B.T.-problem

Journalisten kunne i onsdags fortælle, at der var indkaldt til stormøde på B.T., hvor koncernchef Anders Krab-Johansen orienterede medarbejderne om, at Michael Dyrby var blevet opfordret til at holde nogle fridage.

Internt på B.T. har Michael Dyrbys fravær i debatten også ført til en række dilemmaer, hvilket B.T.-chefredaktør Jonas Kuld Rathje kom ind på i fredagens udgave af radioprogrammet ’Det, vi taler om’:

”Det er jo et TV 2-problem, men langsomt – eller faktisk ret hurtigt – er det blevet til et B.T.-problem,” siger Jonas Kuld Rathje i podcasten.

B.T. har også blot fået et skriftligt svar fra Michael Dyrby på den stribe af konkrete spørgsmål, som avisens journalister har ønsket at stille deres egen chefredaktør.

”Vi bliver jo lidt til grin, når vi ikke kan få de svar fra vores egen chef,” siger Jonas Kuld Rathje videre i podcasten.

Her på Journalisten har vi ad flere omgange forgæves anmodet Michael Dyrby om at stille op til interview og også forsøgt indirekte via Michael Dyrbys advokat.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Jens Gaardbo beskæftiger sig ikke med MeToo-dokumentar: Jeg er inhabil">

Jens Gaardbo beskæftiger sig ikke med MeToo-dokumentar på DK4: Jeg er inhabil

07. DECEMBER 2021
Michael Dyrby i marts: Selvfølgelig skal vi mediechefer stille op

Michael Dyrby for otte måneder siden: Selvfølgelig skal vi mediechefer stille op

07. DECEMBER 2021
Stormøde på B.T.: Michael Dyrby tager ferie efter TV 2-dokumentar

Stormøde på B.T.: Michael Dyrby tager ferie efter TV 2-dokumentar

01. DECEMBER 2021
<span class=Jonas Kuld Rathje om manglende svar fra Dyrby: En fucked up situation">

Jonas Kuld Rathje om manglende svar fra Dyrby: En fucked up situation

06. DECEMBER 2021