Michael Dyrby for otte måneder siden: Selvfølgelig skal vi mediechefer stille op

”Jeg lover, at jeg kommer næste gang,” sagde Michael Dyrby i marts i radioprogrammet ’Mennesker & Medier’ på DR

Mediechefer bør ikke sige nej til et interview.

Sådan lød det fra B.T.-chefredaktør Michael Dyrby i slutningen af marts i det nu lukkede medieprogram ’Mennesker & Medier’ på DR.

Det fortæller daværende vært for programmet Kurt Strand i et opslag på Twitter.

”Jeg lover, at jeg kommer næste gang,” siger Michael Dyrby i interviewet, da værten Kurt Strand specifikt spørger ind til, om han vil stille op, hvis han havner i et nyt mediestormvejr.

Man kan ikke som medie sige nej?, spørger Kurt Strand

”Nej. Jeg kommer altid,” lyder svaret fra Michael Dyrby i programmet.

Beklagede optræden i ’Presselogen’

Michael Dyrbys optræden i radioprogrammet skete som en opfølger til en klumme i B.T., hvor Michael Dyrby netop beklager, at han ikke svarede på konkrete spørgsmål om sin tid på TV 2 i et afsnit af ’Presselogen’.

Siden dokumentaren om MeToo på TV 2 blev udgivet i sidste uge, har flere medier forsøgt at få Michael Dyrby til at stille op til interview, men indtil videre har han kun svaret ganske få medier skriftligt på henvendelserne.

Journalisten kunne i onsdags fortælle, at der havde været indkaldt til stormøde på B.T., hvor koncernchef Anders Krab-Johansen fra Berlingske Media berettede, at Michael Dyrby blev opfordret til at holde nogle fridage.

Bortset fra en kort bekræftelse til Ritzau har der ikke været yderligere kommentarer fra Michael Dyrby.

”Vi bliver jo lidt til grin”

Det har også internt på B.T. ført til en række dilemmaer, hvilket B.T.-chefredaktør Jonas Kuld Rathje kom ind på i fredagens udgave af radioprogrammet ’Det, vi taler om’:

”Det er jo et TV 2-problem, men langsomt – eller faktisk ret hurtigt – er det blevet til et B.T.-problem,” siger Jonas Kuld Rathje i podcasten.

B.T. har også blot fået et skriftligt svar fra Michael Dyrby på den stribe af konkrete spørgsmål, som avisens journalister har ønsket at stille deres egen chefredaktør.

”Vi bliver jo lidt til grin, når vi ikke kan få de svar fra vores egen chef,” siger Jonas Kuld Rathje videre i podcasten.

Her på Journalisten har vi ad flere omgange forgæves anmodet Michael Dyrby om at stille op til interview, og også forsøgt indirekte via Michael Dyrbys advokat. Senest har vi i dag bedt ham forholde sig til sine ord i ’Mennesker & Medier’ i marts.

 

 

0 Kommentarer