Jonas Kuld Rathje om manglende svar fra Dyrby: En fucked up situation

”Vi bliver lidt til grin, når vi ikke kan få svar fra vores egen chef,” lyder det fra B.T.-chefredaktør om Michael Dyrbys tavse fravær

Det var en relativt åbenmundet Jonas Kuld Rathje, chefredaktør på B.T., der fredag var en af gæsterne i podcasten ’Det, vi taler om’.

Podcasten bliver udgivet af B.T., hvis ansvarshavende chefredaktør, Michael Dyrby, i sidste uge tog nogle dages ferie i kølvandet af dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’. Dokumentaren handler om seksuelle krænkelser på TV 2, hvor Michael Dyrby har en fortid som chef.

”Det er jo et TV 2-problem, men langsomt – eller faktisk ret hurtigt – er det blevet til et B.T.-problem,” siger Jonas Kuld Rathje i podcasten.

Bliver lidt til grin

Ligesom andre medier er B.T.’s journalister blevet spist af med et generelt skriftligt svar fra Michael Dyrby på den stribe af konkrete spørgsmål, som avisens journalister har ønsket at stille deres egen chefredaktør.

”Vi bliver jo lidt til grin, når vi ikke kan få de svar fra vores egen chef,” siger Jonas Kuld Rathje.

Han understreger i podcasten, at B.T. har fået skriftligt svar fra Michael Dyrby på nogle af redaktionens spørgsmål, men ikke de allermest kritiske af dem.

”Jeg har ikke en finger at sætte på mine journalister, de gør deres arbejde i en svær situation. Det er en situation, som deres chef har sat dem i. Og jeg er helt enig i, at det svar, som der bliver givet, er med til at eskalere konflikten.”

Som Jonas Kuld Rathje også fortæller i podcasten, er situationen ekstra spøjs for ham personligt, da Anna Thygesen, som i kølvandet på dokumentaren i sidste uge gik ud og satte navn på Michael Dyrby, er kæreste med hans far og mor til hans bror.

”Det er en fucked up situation, i mangel af bedre ord. Men vi er nødt til bare at være journalister og spørge os selv, om vi ville have skrevet den her historie, hvis det var om et andet mediehus. Det ville vi – og så skriver vi den historie,” lyder det fra Jonas Kuld Rathje, som ellers mener, at det ville skade mediets troværdighed.

Journalisten har ad flere omgange forsøgt at få et interview med Michael Dyrby, men endnu ikke modtaget svar på vores henvendelser.

0 Kommentarer