DJ’s nye chef-forening bliver en realitet i efteråret

Ledere i DJ skal have deres egen forening i forbundet. Det blev besluttet i april. Nu er første skridt taget, og foreningen forventes at holde stiftende generalforsamling i efteråret. ”Det er en medlemsgruppe, som i mange tilfælde føler sig lidt alene,” siger DJ’s næstformand, Tine Johansen

Inden sommerferien lå resultaterne fra en undersøgelse blandt DJ-medlemmer med chef-titler klar.

Undersøgelsen er et led i et internt strategi-arbejde for at få afklaret, hvad de i alt 338 DJ-medlemmer med ordet ’chef’ i deres jobtitel har af ønsker til en ny forening for ledere i DJ.

På Delegeretmøde i april blev det nemlig besluttet, at forbundet skal oprette specialforeningen ’Ledere i DJ’. Undersøgelsen blandt de 338 potentielle medlemmer af den nye forening er første skridt, fortæller DJ’s næstformand, Tine Johansen.

”Næste skridt er så, at vi samler de interesserede til stiftende generalforsamling i foreningen. Jeg har ikke nogen dato endnu, men det sker i løbet af efteråret,” fortæller Tine Johansen.

Svarprocenten er ikke imponerende 

Næstformanden fortæller, at svarprocenten i undersøgelsen blandt de 338 DJ-medlemmer er 16,1 procent. Det svarer til, at 56 personer har svaret på alle spørgsmål i undersøgelsen.

”Det er mildest talt ikke imponerende. Men i virkeligheden er det ikke så sjældent, at man ser den type svarprocenter. Og dertil kommer, at vi jo ikke har en forening endnu, og derfor er der heller ikke ret mange, som identificerer sig som medlem af sådan en specialforening,” siger Tine Johansen.

Hun fortæller, at flere i undersøgelsen gav udtryk for, at de er interesserede i at stille op til bestyrelsen i den kommende specialforening.

Efterlyser rådgivning

Journalisten har ikke haft mulighed for at se resultaterne af DJ’s undersøgelse, da den er et led i et internt strategi-arbejde. Men Tine Johansen fortæller, at medlemmerne især efterspørger kurser og netværk.

”Det handler meget om, at de gerne vil have kurser i ledelse, rådgivning om ledelsesrollen og kontraktforhold, og netværk for ledere på forskellige niveauer,” siger hun.

Er det ting, du godt kan se, at det kan være svært for DJ at tilbyde i dag?

”Nej, men det er jo heller ikke nødvendigvis nye tilbud. De svarer på, i hvor høj grad det er vigtigt. Så det er et spørgsmål om, hvad man gerne vil have mere af. Og rådgivningsdelen er noget, som mange prioriterer højt. Det er en medlemsgruppe, som i mange tilfælde føler sig lidt alene,” siger Tine Johansen. 

Indtil delegeretmødet i april var reglen, at folk med overordnet personaleansvar – forstået som ansættende, afskedigende og lønforhandlende myndighed – ikke kunne være medlem af DJ. Men som Journalisten tidligere har beskrevet, har DJ i praksis haft en lang række medlemmer med cheftitler. 

0 Kommentarer