DJ-medlemmer sparer 1500 kroner på forsikring

Har du en gruppeforsikring? Så kan du spare 1500 kroner hvert år, efter DJ har droppet Danica og indgået ny aftale med PFA. Pengene får du dog først mellem hænderne, når du går på pension, fortæller næstformand Lars Werge.

Har du en gruppeforsikring? Så kan du spare 1500 kroner hvert år, efter DJ har droppet Danica og indgået ny aftale med PFA. Pengene får du dog først mellem hænderne, når du går på pension, fortæller næstformand Lars Werge.

Har du en gruppeforsikring via Dansk Journalistforbund (DJ)? Så kommer du fra 1. januar 2013 til at spare 25 procent på din forsikring. Det er en del af en aftale, som Mediernes Pension har indgået med PFA. Aftalen omfatter også gruppeforsikringer via Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA).

Dermed dropper Mediernes Pension den hidtidige aftale med Danica, fordi PFA altså har tilbudt at slå 25 procent af prisen.

»Prisfaldet på den typiske dækning er særdeles mærkbart – fra 5800 kr. til 4300 kr. Det er noget af et gennembrud for vores forhandlinger med forsikringsbranchen,« siger formand for Mediernes Pension Thomas Rønnow, der også er forhandlingsdirektør i DMA.

Besparelsen på 1500 kroner per år i gennemsnit ender dog ikke mellem hænderne på medlemmerne lige med det samme, forklarer Lars Werge, der både er næstformand i DJ og i Mediernes Pension.

»Aftalen betyder ikke, at medlemmerne har flere penge til rådighed, når lønnen går ind. Men den del af lønnen, der ryger i pensionskassen, og ikke trækkes til forsikring, bliver i gennemsnit 1500 kroner større. De penge får medlemmerne så udbetalt, når de går på pension,« siger Lars Werge til Journalisten.dk.

Det er en del af aftalen, at priserne gælder i fem år, medmindre der opstår særlige omstændigheder. Men Mediernes Pension kan vælge at opsige den efter tre år.

Hvorfor har I ikke indgået så fordelagtig en aftale noget før?

»Der er i virkeligheden den historik, at vi havde en aftale indtil 2007, som var endnu mindre fordelagtig. Nu kan vi så sætte den yderligere ned. Det er blandt andet udtryk for, at man laver aftaler, der gælder en årrække, hvor man vil låse prisen. Det betaler man for. Det er også udtryk for, at markedet har ændret sig. Der er simpelthen mere konkurrence nu,« siger Lars Werge.

Aftalen kommer ifølge DJ til at omfatte cirka 7000 DJ-medlemmer.

Du kan læse mere om gruppeforsikring her. Fakta beskriver den nuværende Danica-aftale.

1 Kommentar

Jan August Hillers
4. DECEMBER 2011
Re: DJ-medlemmer sparer 1500 kroner på forsikring

Jeg husker de mange arrogante svar, da medlemmer angreb samarbejdet med Danica - dobbelt så dyrt og halvt så dækkende.

Godt nye folk har fundet tilbage til PFA , der igen og igen har bevist, at de er bedre end en bank, der også driver en pensionsforretning.