Den 2. Radio tiltrækker journalister

Den nye danske radiostation Den 2. Radio har fået henvendelser fra 50 journalister, der gerne vil arbejde gratis for radioen.

Den nye danske radiostation Den 2. Radio har fået henvendelser fra 50 journalister, der gerne vil arbejde gratis for radioen.

P1 som kanalen lød for 10 år siden findes fortsat – bare på nettet. Den 2. Radio satser på at lave de kvalitetsprogrammer, som DR har opgivet. Værterne tæller blandt andre gamle P1-koryfæer som Egon Clausen, Claus Seiden, Nikolaj Ifversen og Frederik Dessau. 

Faktisk er Den 2. Radio blevet så attraktiv for journalister, at radiostationen har fået henvendelser fra 50 journalister, som er parate til at lave radio helt gratis.
Georg Metz siger, at DR de senere år har skilt sig af med de ældre medarbejdere med stor ekspertise inden for deres område. De er nu flyttet over til Den 2. Radio.
»Og vi er i fuld gang med at lære unge op, der kommer til os for at lære faglig kvalitet.«

På programmet i dag er der blandt andet interview med en lærer fra Vallekilde Højskole, der fortæller om dannelse. Kirsten Rønn fortæller om den franske komponist Ernest Chausson, der levede fra 1855 til 1899. Erik Kramshøj spiller musik med kunstnere, som optræder på dette års Tønder Festrival.

Den 2. Radio har eksisteret siden 1. maj 2008 og findes kun på nettet. Radiodirektør Bent Hansen siger i dag til Børsen, at kanalen håber på en fast plads på FM-båndet i forbindelse med det nye udbud af FM4-nettet.

0 Kommentarer