Chefredaktør skriver 130 julekort i hånden – hør her hvorfor

Chefredaktør på Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard skriver hvert år et personligt julekort til hver enkelt medarbejder – i hånden. ”Det er også en påmindelse for mig selv om, at der er sket meget godt i årets løb,” fortæller han

Det er pakketid, og også på de mange mediearbejdspladser deles der rundhåndet ud, ikke mindst af gavekort og vælg selv-firmaløsninger.

På Fynske Medier er økonomien som bekendt presset, og de senere år har julegaverne naturligt nok ligget i den billige ende. Men det betyder ikke, at de ikke har været værdifulde, fortæller tillidsrepræsentant Lene Sarup.

”Vi får en flaske vin, en pose karameller og noget chokolade. Men det vigtigste er et personligt, håndskrevet kort fra chefredaktøren til hver enkelt medarbejder. Det er noget, alle sætter meget pris på,” siger hun.

Og den er god nok. Chefredaktør på Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard har skrevet mellem 130 og 140 julekort, individuelt henvendt til hver enkelt af de redaktionelle medarbejdere på Fyens Stiftstidende.

”Jeg sætter mig ned med en kuglepen og skriver en personlig hilsen til hver enkelt. I den proces reflekterer jeg over, hvad der er sket i årets løb, og hvad der venter i 2018. Nogle ved jeg naturligvis mere om end andre, men jeg gør mig faktisk umage for at kende alle, der er ansat,” fortæller Poul Kjærgaard.

Og det kan både være private og arbejdsmæssige forhold, han nævner og kommenterer i julekortene.

”Alt det, der har betydning. For eksempel hvis nogen er blevet forældre. Eller hvis nogen har været igennem en hård periode – så forholder jeg mig også til det. Der er heldigvis mange journalister, der laver en masse god journalistik – så det kan være, jeg hiver et par højdepunkter frem. Det er også en påmindelse for mig selv om, at der er sket meget godt i årets løb, så jeg bliver altid i godt humør af det.”

Når julekortene kommer ud, benytter en del medarbejdere typisk lejligheden til at skrive tilbage eller stikke hovedet ind på Kjærgaards kontor og få en hurtig sludder.

”Julen er en god anledning til at gøre status, og samtidig er det en god proces for mig lige at komme rundt om hver enkelt medarbejder. Jeg tror, det er vigtigt at have de relationer,” siger Poul Kjærgaard.

Poul Kjærgaard vurderer, at han har brugt et par aftener derhjemme og nogle timer på kontoret på at skrive kortene. Men tiden er godt givet ud. Også på at skrive teksterne i hånden frem for på computeren, mener han.

”Det her er ikke en copy paste-øvelse. Der sker et eller andet, når man laver et håndskrevet kort … der er noget over det,” mener han.

0 Kommentarer