Berlingske-trio vinder Cavling-prisen

Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund fra Berlingske har netop modtaget årets Cavling-pris

Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund fra Berlingske modtager årets Cavling-pris.

Det er netop blevet offentliggjort ved prisuddelingen på Nationalmuseet i København.

De tre journalister modtager Cavling-prisen for Berlingskes afdækning af hvidvask-skandalen i Danske Bank. Igennem mere end halvandet år har Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund arbejdet på afsløringerne, som har givet genlyd i hele verden.

Eller som Cavling-komitéen selv skriver i sin nomineringstekst: ”(Journalisterne nomineres) for en overvældende serie afsløringer af Danske Banks ufattelige milliard-hvidvask, der har kostet bankens ledelse jobbet og nu efterforskes internationalt.”

Du kan se Berlingskes oversigt over hvidvask-skandalen her.

De tre Berlingske-journalister vandt også Graverprisen, da Foreningen for Undersøgende Journalistik uddelte sine priser i 2018. Graverprisen er FUJ’s hovedpris.

 

De to andre nominerede til Cavling-prisen var:

Sandra Brovall, Frauke Giebner, Politiken, samt Amalie Kønigsfeldt, Cecilie Frydenlund og Peter Vesterlund, TV2/Impact TV, ”for på gribende og nænsom vis at dokumentere systematiske seksuelle overgreb mod filmbørn i nogle af 70’ernes største danske ungdomsfilm”. Se projektet her.

Jesper Tynell, 'P1 Orientering', DR, ”for stædigt og tålmodigt at have optrevlet, hvordan potentielt afgørende materiale ikke indgik i arbejdet for adskillige kommissioner, blandt andet med den direkte følge, at Tibet-kommissionen måtte genåbnes”. Se projektet her.

 

Om Cavling-prisen

Cavling-prisen uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent. 

Sidste år gik prisen til journalisterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen for deres dokumentariske bog ’Bullshit – fortællingen om en familie’ om Danmarks første rockerkrig.

Cavlingkomitéen vælges af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse og består af fem medlemmer. De fem er i år:

Kaare Sørensen (formand), Tine Gøtzsche, Lars Rugaard, Søren Flytkjær og Janni Gjersen Hansen. Du kan læse om de fem her.

2 Kommentarer

Storbjerg Erhverv
6. JANUAR 2019
Stort tilykke

Stort tilykke

Der er stadig masser af sager mod bankerne at tage fat i

Taler af egen erfaring
Og om vores sag som flere ikke tror på er sandt, men vi siger stol ikke på jyske bank, de udsætter os for bedrageri, og vil ikke lade være.

Sagen er BS 1-698/2015 prøv at følge den

Anonymous
4. JANUAR 2019
Tillykke. Det kunne ikke være
Tillykke. Det kunne ikke være anderledes i år.
Håber feltet næste gang ikke har en så oplagt kandidat, så Jesper Tynell's arbejde kan få en Cavling.