Medarbejder på Berlingske fratræder efter undersøgelse af grænseoverskridende adfærd

”Timingen er meget hård for Berlingske Media lige nu. Men jeg vil gerne understrege, at sagen her intet har med de andre sager i huset at gøre” siger chefredaktør Mette Østergaard

En medarbejder på Berlingske fratræder på grund af krænkende adfærd.

Det bekræfter chefredaktør på Berlingske Mette Østergaard over for Journalisten.

”En medarbejder har i dag fratrådt sin stilling på Berlingske med øjeblikkelig virkning,” siger Mette Østergaard.

Forud for fratrædelsen ligger en henvendelse fra en anden medarbejder i Berlingske. Efter henvendelsen har Human House, der også har stået for undersøgelsen af en tidligere B.T.-redaktørs grænseoverskridende og ’helt uacceptable’ beskeder til en studentermedhjælper på avisen, undersøgt sagen for Berlingske.

Chefredaktionen på Berlingske fik i begyndelsen af november en klage over krænkende adfærd på avisen, oplyser Mette Østergaard.

”Det er en klage, som er af en karakter, at vi hurtigt besluttede at få lavet en grundig undersøgelse af forløbet med hjælp fra Human House som ekstern partner. De har nu talt med parterne, interviewet vidner og modtaget dokumentation, som indgår i rapporten.”

”Chefredaktionen fik rapporten i går, mandag, og på baggrund af rapportens klare konklusioner har vi valgt, at den pågældende fratræder med øjeblikkelig virkning,” siger Mette Østergaard.

Ny sag

Berlingskes medarbejdere er her til eftermiddag blevet orienteret om fratrædelsen på en mail sendt til de ansatte på avisen.

”Da der er tale om en personalesag, kan vi ikke fortælle jer, hvem den pågældende er samt detaljer om, hvad krænkelsen består i,” lyder det i mailen, som er underskrevet af Mette Østergaard og ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen.

Mette Østergaard oplyser, at der ikke er ’tale om en chef’. Hun ønsker ikke at oplyse, om flere er blevet krænket af den nu fyrede medarbejder.

”Det er en krænkelsessag, men fordi det også er en personalesag, kan jeg ikke komme nærmere ind på, hvem parterne er. Og jeg kan heller ikke gå i detaljer om, hvad krænkelserne består i,” siger Mette Østergaard, der oplyser, at der er tale om en ny sag.

Så sent som i går blev en anden ansat i Berlingske Media fyret på grund af grænseoverskridende adfærd. I går var det den redaktør på B.T., der sidste efterår fik en advarsel for grænseoverskridende adfærd over for studentermedhjælpere. Vedkommende sendte igen i sidste uge en ’grænseoverskridende’ besked til en løstansat på avisen, og det udløste altså en fyring, da vedkommende ikke formåede at rette op på den adfærd, han havde fået en advarsel for sidste år.

Timingen er hård

Berlingske Medias håndtering af sagen om studentermedhjælperne på B.T. har fået megen opmærksomhed, da den de seneste uger er blevet kædet sammen med Michael Dyrbys fortid på TV 2, der gik forud for hans stilling som ansvarshavende chefredaktør på B.T. En stilling, som Michael Dyrby i fredags forlod på grund af sin håndtering og manglende vilje til at stille op til interviews om de sager, der fandt sted under ham på TV 2.

Mette Østergaard understreger dog, at sagerne ikke har nogen forbindelse til hinanden.

”Timingen er meget hård for Berlingske Media lige nu. Men jeg vil gerne understrege, at sagen her intet har med de andre sager i huset at gøre. Det er en ny sag, og ikke en, vi har hørt om tidligere,” siger hun.

Michael Dyrby selv har i interviews blandt andet erkendt, at han havde upassende forhold til ansatte på TV 2, mens han var chef. Han har samtidig beskrevet sig selv som et ’dygtigt røvhul’. Alligevel har han haft opbakning fra Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen, til det sidste.

Så sent som søndag aften sagde Anders Krab-Johansen i ’Deadline’, at han ville have ansat Michael Dyrby i stillingen igen. Den formulering står han dog ikke ved i dag:

”Jeg fik udtrykt mig for firkantet i ’Deadline’. Det er mere præcist at sige, at jeg ville være mere varsom, hvis jeg stod i samme situation i dag. Jeg ville helt klart stille flere kritiske spørgsmål, undersøge sagen og insistere på, at Michael kom med nogle svar,” sagde han tidligere i dag til Journalisten.

Journalisten har været i kontakt med tillidsrepræsentanten på Berlingske, der ikke ønsker at kommentere fratrædelsen.

Rettet den 17. december klokken 13:21: Det fremgik tidligere af artiklen, at medarbejderen var blevet fyret. Den pågældende er fratrådt og altså ikke blevet fyret.

0 Kommentarer