
Medarbejderne på Ekstra Bladet har været i et vakuum, siden Poul Madsen annoncerede sin afgang i marts. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
De seneste mange måneder har været en frustrerende tid for medarbejderne på Ekstra Bladet, siden den tidligere ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen i marts meldte ud, at han ville stoppe på avisen.
Sådan lyder det fra tillidsrepræsentant Jimmi Willemoes.
”Helt overordnet har vi været i et eller andet vakuum, siden det blev meldt ud. Vi er ikke blevet præsenteret for nogen løsninger, ud over da Qvortrup blev præsenteret. Han har været relativt tavs, og det kan der være mange grunde til,” siger Jimmi Willemoes.
Henrik Qvortrup blev udpeget som ny ansvarshavende 19. maj 2021, og først for et par uger siden blev der præsenteret en ny indholdsstrategi og retning for medarbejderne.
Strategien går kort fortalt ud på, at Ekstra Bladet skal skærpe sit fokus på ’Danmarks rygrad’ som primær målgruppe. Det er den del af danskerne, der ikke har prestigefulde jobs, men står op og går på arbejde som social- og sundhedsassistenter, håndværkere, lastbilchauffører og lignende.
Med Henrik Qvortrups ord skal Ekstra Bladet være den del af Danmarks befolknings ambassadør eller tillidsmand ved at stille spørgsmål til og udfordre enhver magtposition i samfundet. I Henrik Qvortrups øjne havde Ekstra Bladet udviklet sig i en pæn retning, men Ekstra Bladet må aldrig være bange for at få skældud.
”Det her oplæg var egentlig klart i mælet. Det var godt, at det var det. Det er fint, at vi får skåret kerneværdierne ud og simplificerer det, vi skal arbejde med,” siger Jimmi Willemoes.
”Dem, jeg har talt med, synes, at det lugter af Ekstra Bladet, og det kan vi kun være glade for,” tilføjer han.
Glæde over prioritering af papiravisen
Ekstra Bladet varsler med strategien også, at mediet skal stå for Danmarks største nyhedssite målt på både sidevisninger og antal besøgende.
Samtidig er papiravisen blevet opprioriteret med otte sider på tirsdage, onsdage og torsdage, og der vil inden længe komme yderligere otte sider til.
”Der har været dage, hvor vi faktisk ikke har kunnet være bekendt at bede om 27 kroner for en printavis, som var så tynd, som den var. Fysisk tynd,” siger Henrik Qvortrup, som mener, at avisen har levet en hensygnet tilværelse som et venstrehåndsprodukt, der bare skulle laves, fordi nogen stadig køber den.
Den prioritering er en god nyhed, hvis man spørger tillidsrepræsentanten.
”Den er ikke blevet tilført midler, siden Poul Madsen kom i 2007. Der har været en underbevidst afvikling af den stille og roligt. Så det er glædeligt, at vi opprioriterer den, og at nogen stadig tror på den forretning,” siger Jimmi Willemoes.
Medarbejderne skal være deres løn værd
Der er dog en ting, der ikke er blevet taget lige godt imod blandt medarbejderne, da chefredaktionen fremlagde strategien.
”Vi sagde, at vi som ledelse vil se på, om der er et fornuftigt forhold mellem det, en medarbejder får for at møde ind på arbejde på Ekstra Bladet, og det, som vedkommende præsterer,” siger Henrik Qvortrup.
Henrik Qvortrup understreger, at der hverken er fyringer eller lønnedgang på vej, men at det er en vurdering, ledelsen må anlægge.
”Hvis der er medarbejdere, der ikke lever op til vores forventninger, skal vi fortælle dem det. De har så også krav på, at vi kvalificerer, hvori vores utilfredshed må bestå,” siger han.
Henrik Qvortrup mener, at der blev taget fornuftigt imod budskabet. Tillidsrepræsentanten derimod fortæller, at det er en formulering, der har ’frosset sig fast’.
”Jeg synes ikke, at den var så behagelig. Det virker ikke super-motiverende for medarbejderflokken at få det præsenteret,” siger Jimmi Willemoes.
”Men det drejer sig om, at man skal udføre sit job. Og det kan vi være enige om, og det er den motivation, vi kommer på arbejde med. Hvis det var budskabet, var retorikken lidt hård,” forklarer Jimmi Willemoes.
”Vi er det antal medarbejdere, der skal være”
Ekstra Bladet blev tidligere på året ramt af medarbejderflugt, som tidligere tillidsrepræsentant Per Mathiessen kaldte en ’åreladning af talent’.
En del af stillingerne er blevet genbesat, og Ekstra Bladet kommer ikke til at spare på det, der har været på lønninger, og har ansat folk, ligesom at der vil blive ansat folk fremadrettet, siger Henrik Qvortrup, der sagtens kan forestille sig, at der vil blive cherry-picked nye kræfter, der kan bidrage til Ekstra Bladet, han vil skabe.
”Det er det gode ved strategien. Den er offensiv, og vi er klar til at investere det, der skal investeres for at få den op at flyve. Det være sig markedsføring, indkøb af stof eller rekruttering de rigtige medarbejdere,” siger han.
Tillidsrepræsentant Jimmi Willemoes er dog bekymret over antallet af medarbejdere på Ekstra Bladet, særligt set i lyset af, at der skal produceres yderligere sider til avisen, mens der i forvejen bliver løbet stærkt. Den bekymring deler Henrik Qvortrup imidlertid ikke:
”Jeg ved, at der er villighed til, at vi skal lave en ny og bedre printavis, og vi er opmærksomme på, at man ikke bare kan slå ud med hånden, og så er der 16 sider mere. Det kan hænge sådan sammen, at det kan være, at vi skal ud og købe mere stof. Man kan købe freelancestof og mange andre ting,” siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.