Teksterne har fuld beskæftigelse

Teksterne har masser af arbejde og mange til en rimelig løn. Formanden Amalie Foss kan ikke skjule optimismen: »Jeg er lykkelig for det«  

De seneste par år har været gode ved medlemmerne af Forum for Billedmedieoversættere – FBO – der er DJs gruppe for tekstere, dubbere, versionister, synstolke og andre medieoversættere. Og de seneste beskæftigelsestal fra DJ – de er fra november – viser sågar at der ikke er en eneste ledigmeldt. Og selv om enkelte medlemmer måske godt kunne have mere arbejde, mener FBO-formand Amalie Foss, at ledigheden stort set er elimineret.

»Vi må være den gruppe i forbundet, der har højst beskæftigelse,« siger hun. »Jeg er lykkelig for det. Hvis nogen mangler arbejde, har jeg ikke hørt om det.«

Baggrunden er blandt andet at der skal oversættes tv til flere platforme og kanaler. Men også Verdens TV, hvor over 200 forskellige tv-kanaler over hele verden, herunder svenske, norske og tyske, bytter programmer, skaber arbejde. Tilmed til rimelige honorarer.

»Verdens TV har udvidet beskæftigelsen med i hvert fald 25 procent,« vurderer Amalie Foss, der understreger, at det er programmer, det giver faglig mening at oversætte.

Der er cirka 80 medlemmer i FBO.

0 Kommentarer