Strømmen gik på Radio24syv: ”Enhver radioværts mareridt”

Torsdag morgen måtte Radio24syvs morgenværter Ida Herskind og Knud Brix lave morgenradio uden strøm. ”Selv kaffemaskinen slukkede,” siger Ida Herskind

Lyttere af Radio24syv fik en helt speciel oplevelse torsdag morgen – hvis de ellers blev hængende. Strømmen gik, mens morgenfladen var i luften. Et gammelt mareridt for studievært Ida Herskind gik i opfyldelse.

”Vi kunne ikke høre, hvad vores producer sagde, og vi kunne heller ikke se, hvad klokken var. Men ellers fungerede alt i studiet.”

Sådan fik studievært Ida Herskind den første antydning af, at strømforsyningen på Radio24syv ikke fungerede helt, som den skulle.

Da lyset i loftet satte ud, gik Radio24syvs egen nødgenerator heldigvis i gang med at producere strøm. Hun og Knud Brix fortsatte med at lave radio – i mørke.

Men kort før nyhederne klokken 7 forsvandt al strøm.

”Selv kaffemaskinen slukkede,” siger Ida Herskind.

På deres mobiltelefoner kunne de i studiet se, at signalet ikke gik igennem.

”Jeg lagde mig på sofaen. Andre ringede kilder op og fortalte dem, at vi desværre måtte aflyse,” fortæller hun.

Hverken manus eller gæster

Fra klokken 7 sendte Radio24syv ikke live i tre kvarter. Derefter kom strømmen gradvist tilbage, og Ida Herskind og Knud Brix indtog igen deres pladser bag mikrofonerne – men uden manus, uden gæster i studiet eller kilder på telefonen. Heller ikke lytter-sms’er havde de adgang til.

”Det er enhver radioværts mareridt at træde vande uden et manus eller kilder i tre kvarter. Men det gik faktisk meget godt,” siger Ida Herskind.

”Knud Brix havde Kristeligt Dagblad med i studiet, og så talte vi om nogle af historierne i dagens avis,” siger hun.

Snakkede om papir på gulvet

En praktikant blev sendt ud for at hente flere af dagens aviser, som Ida Herskind og Knud Brix snakkede om.

På gulvet fandt hun et papir fra forrige time, der handlede om katolske præsters overgreb i Pennsylvania i USA.

”Og så talte vi lidt om det – i stedet for bare at snakke om, hvordan vores morgen havde været, eller hvad vi fik til morgenmad.”

Da Ida Herskind begyndte som radiovært, havde hun mareridt om, at hun en dag skulle stå i studiet uden manuskript og en fast tidsplan.

”Når jeg kiggede i mine papirer, var der ingen tekst – kun billeder af sten og krystaller.”

Ligesom Knud Romer

”Men i dag tænkte jeg, at det, vi lavede, ikke var så meget anderledes, end når folk laver podcast. Eller når Knud Romer kommer ind her på kanalen og taler uden at have et fast manuskript,” siger hun.

Ida Herskind fik efter udsendelsen en sms, hvor der stod, at hun og Knud Brix havde lavet rigtig god radio.

”Jeg tror, vi klarede det helt fint.”

Men der var nok ikke så mange lyttere.

”Da vi holdt redaktionsmøde bagefter, sagde mange, der var mødt ind, at de havde skiftet til 'P1 Morgen'.”

2 Kommentarer

Jan Hillers
18. AUGUST 2018
"På gulvet fandt hun et papir
"På gulvet fandt hun et papir fra forrige time, der handlede om katolske præsters overgreb i Pennsylvania i USA.

”Og så talte vi lidt om det – i stedet for bare at snakke om, hvordan vores morgen havde været, eller hvad vi fik til morgenmad.”

Jeg håber det blev en øjenåbner for Ida og Knud, for det er da kun fortabte ensomme, der kan interessere sig for at høre de to pladre om deres morgenmad og morgentoilette og andre trivielle menneskelige almindeligheder.
Og mon ikke der er nogle - også blandt fortabte ensomme, der bliver på P1 Morgen fremover.

I øvrigt stor ros for de mange fornyelser i taleradioen, som er skabt på/af Radio24Syv. Dette gælder dog ikke, hvad jeg fik hørt af programmet Protestsange (hed det vist). Men ideen er da god.
Kasper Saugmann
17. AUGUST 2018
Kom der egentlig et svar på
Kom der egentlig et svar på Knud Brix' gode spørgsmål om, om det kan være rigtigt, at en nødgenerator kun skal kunne række til 20 minutters strøm?