Stig Ørskov afviser Grarup-angreb

Politikens chefredaktør Stig Ørskov beklager, at fotograf Jan Grarup har besluttet sig for at forlade avisen.

Politikens chefredaktør Stig Ørskov beklager, at fotograf Jan Grarup har besluttet sig for at forlade avisen.


”Jeg er da ked af det, når en dygtig fotograf som Jan siger op. Især med den begrundelse,” forklarer Stig Ørskov til Journalisten.dk.

I seneste nummer af Journalisten sætter Jan Grarup et hårdt angreb ind på sin kollega Thomas Borberg, som han ganske enkelt ikke finder kompetent til at løfte opgaven efter Per Folkver, der vil være menig fotograf.

Den kritik afviser Stig Ørskov, der understreger, at Politiken med udnævnelsen af Thomas Borberg fastholder de store ambitioner på fotojournalistikkens vegne.

»Den ubeskedne ambition er fortsat at levere verdens bedste fotojournalistik. Det er Thomas den rette mand til. Og med vores stab af fremragende fotografer, som nu også indbefatter Per Folkver, er jeg sikker på, at vi fortsat vil levere verdensklassefotografi. Samtidig får vi nu muligheden for at ansætte et nyt talent. Det glæder jeg mig til.«

– Hvad er din kommentar til, at Jan Grarup kritiserer ledelsen for ikke at have trukket vejret og kigget på andre kandidater?
»Udpegelsen af Thomas Borberg er netop et udtryk for, at vi har tænkt os rigtig godt om. Jeg kan love dig, at vi har kigget os omkring. Men vi kan ikke finde nogen bedre til jobbet end Thomas.«

Jan Grarup udtaler i sin afskedssalut,at han gerne genovervejer Politiken som arbejdsplads, hvis bare ledelsen finder et andet chefemne.

– Mener du, at Jan Grarup eventuelt kan vende tilbage til Politiken efter denne udmelding?
»Det har jeg ingen kommentarer til.«

Thomas Borberg har tidligere tilkendegivet over for Journalisten.dk, at han ikke ønsker at kommentere sagen.

4 Kommentarer

Michael Bjørnbak Martensen
1. MAJ 2009
Re: Stig Ørskov afviser Grarup-angreb
@

 Åh du, pli, god opførsel, etik, værdier - og hvad det nu alt sammen hedder. At være autentisk og sige som det nu er, synes jeg bstemt har kvaliteter. 

Vi lever i de glatte overfladers tid, hvor selv meget voldsomme oplevelser gerne skal forties, eller nedtones. 

Det er simpelt hen ikke en verden for engagerede og dygtige mennesker, og derfor synes jeg da også, at fagbladet har gjort det helt rigtige i at bringe både citater og fotoet, hvilket jo altså også er et valg.

Hvis du vil læse om vores lille samfund, når overfladen er blankpoleret og det nedenfor bobler og koger, så kig på http://lakmusproeve.blogspot.com/

Historien handler i bund og grund om meget engagerede ansatte, der dagligt har knoklet på trods af en leder, der burde blive hjemme.

Anders Hvid
1. MAJ 2009
Re: Stig Ørskov afviser Grarup-angreb

At man er fotograf er da ingen undskyldning for manglende pli, opdragelse og generel anstændighed. Grarup's udmelding er aldeles skinger i mine øre, og så er det ligegyldig, at han er en mand, der render rundt og tager billeder. Sådan tilsvining af en "ven" er bare dårlig stil..

 

Michael Bjørnbak Martensen
30. APRIL 2009
Re: Stig Ørskov afviser Grarup-angreb

@ Peter Mose

 Jeg har svært ved at følge dig - for fotograferer kommunikerer altså ikke som hr. og fru Jensen i Bøvlingbjerg; ejheller som embedsværket i statsministeriet. Fotografer er fotografer, er empatiske og følsomme mennesker, og de fremmeste tør udtrykke det.

jan Grarup skal nok klare sig, men jeg finder det ærgerligt for Politiken, for dansk dagspresse - og for Danmark. 

Peter Mose
30. APRIL 2009
Re: Stig Ørskov afviser Grarup-angreb

Det er tragisk fra sidelinien at overvære, hvordan Jan Grarup begår karaktermord – på sig selv.  Behjertede mennesker burde have beskyttet manden, der tilsyneladende ikke har kunnet overskue, hvor meget han gør sig selv til grin i sit primadonna-agtige selvfremstillingsprojekt i Journalistens spalter.

Med i faldet forsøger han at hive en kommende Politiken-chef - med en personlig tilsvining, som er meget ubehagelig.

Jeg har hørt, at Jan Grarup er en dygtig fotograf, men her eksponerer han sig selv på en måde, der får mig til at tænke på, hvad drengen udbryder i Kejserens Nye klæder: ”Han har jo ikke noget tøj på”.

Det er næsten komisk, at det netop er sådan, at Jan Grarup har ladet sig fotografere til Journalisten.