Stig Ørskov afviser Grarup-angreb

Politikens chefredaktør Stig Ørskov beklager, at fotograf Jan Grarup har besluttet sig for at forlade avisen.

Politikens chefredaktør Stig Ørskov beklager, at fotograf Jan Grarup har besluttet sig for at forlade avisen.


”Jeg er da ked af det, når en dygtig fotograf som Jan siger op. Især med den begrundelse,” forklarer Stig Ørskov til Journalisten.dk.

I seneste nummer af Journalisten sætter Jan Grarup et hårdt angreb ind på sin kollega Thomas Borberg, som han ganske enkelt ikke finder kompetent til at løfte opgaven efter Per Folkver, der vil være menig fotograf.

Den kritik afviser Stig Ørskov, der understreger, at Politiken med udnævnelsen af Thomas Borberg fastholder de store ambitioner på fotojournalistikkens vegne.

»Den ubeskedne ambition er fortsat at levere verdens bedste fotojournalistik. Det er Thomas den rette mand til. Og med vores stab af fremragende fotografer, som nu også indbefatter Per Folkver, er jeg sikker på, at vi fortsat vil levere verdensklassefotografi. Samtidig får vi nu muligheden for at ansætte et nyt talent. Det glæder jeg mig til.«

– Hvad er din kommentar til, at Jan Grarup kritiserer ledelsen for ikke at have trukket vejret og kigget på andre kandidater?
»Udpegelsen af Thomas Borberg er netop et udtryk for, at vi har tænkt os rigtig godt om. Jeg kan love dig, at vi har kigget os omkring. Men vi kan ikke finde nogen bedre til jobbet end Thomas.«

Jan Grarup udtaler i sin afskedssalut,at han gerne genovervejer Politiken som arbejdsplads, hvis bare ledelsen finder et andet chefemne.

– Mener du, at Jan Grarup eventuelt kan vende tilbage til Politiken efter denne udmelding?
»Det har jeg ingen kommentarer til.«

Thomas Borberg har tidligere tilkendegivet over for Journalisten.dk, at han ikke ønsker at kommentere sagen.