Se og Hørs journalister skal filme de kendte

Kendte danskere kan godt forberede sig på, at de ikke kun ryger på forsiden af Se og Hør. Snart producerer journalisterne på bladet også deres historier som web-tv.

Kendte danskere kan godt forberede sig på, at de ikke kun ryger på forsiden af Se og Hør. Snart producerer journalisterne på bladet også deres historier som web-tv.

Forhandlingerne på Se og Hør er i fuld gang om, hvordan deres journalister ikke blot skal skrive deres historier, men også lave web-tv-indslag. Det er planen, at alle journalister fra omkring februar skal udstyres med et Vado-kamera, som de altid kan have med sig i lommen.

»Det er et let kamera med en enkelt knap og skal bare kunne optage en lille snas. Hvis nu man er ude og interviewe Annie Fønsby og hun siger, at hun i øvrigt er god til at stå på hænder, så kan man som journalist bede hende om lige at gøre det foran kameraet og putte den i bunden af sin artikel,« siger web-redaktør Per Kuskner.

Han mener, at det lille kamera vil kunne bruges i mange tilfælde, hvor mobiltelefonen ellers havde været alternativet. Andre indslag vil kræve, at journalisterne tager bedre kameraer med.

Indslagene vil både blive brugt på Se og Hørs almindelige side, men det er også planen, at en del af det skal bringes på det nye Se og Hør TV, bladets egen tv-kanal på nettet, hvor der kommer en månedlig brugerbetaling.

Som eksempel nævner Per Kuskner, at det ville have været oplagt også at lave web-tv, da Susan K fik sprøjtet Botox ind og lægge det som en del af det, brugerne skal betale for. Han regner med, at et månedligt abonnement på Se og Hør TV kommer til at koste mellem 10 og 100 kroner. For de penge får brugerne både adgang til spillefilm og web-tv.

Tillidsrepræsentant på Se og Hør Kenth Gram Madsen lægger vægt på, at det er frivilligt for den enkelte journalist, om de vil til at filme.

»For mig handler det om, at det skal ske på frivillig basis, hvor folk melder sig til, hvis de gerne vil være flerfunktionelle. Derudover skal der være det nødvendige udstyr og en ordentlig oplæring,« siger han.

I forvejen skriver journalisterne på Se og Hør både til blad og net, og der er allerede en selvstændig net-redaktion. Tillidsrepræsentanten har da heller ikke hørt nogen ytre sig negativt om de forestående planer.

»Flerfunktionalitet er noget, der er kommet for at blive i vores branche. Det bliver forventet af os i dag. Ikke desto mindre skal man forhandle om det, for det står i overenskomsten, at der skal laves aftaler om det, hvis det skal effektueres,« siger han.

1 Kommentar

Bo Toxvig
14. MARTS 2012
Re: Se og Hørs journalister skal filme de kendte

Åh ja - det vil alle da betale for at se ;-)

Men det er da helt klart oplagt og tendensen er da også at vi ser mere og mere TV på netaviserne.