Pernille Holbøll forlader Ekstra Bladet: Qvortrup skal have lov at arbejde med sin strategi i fred

Pernille Holbøll var den sidste rest af Poul Madsens chefredaktion på Ekstra Bladet

Pernille Holbøll, der var den sidste rest af Poul Madsens chefredaktion på Ekstra Bladet, har i dag meddelt, at hun har opsagt sin stilling.

Dermed består chefredaktionen nu af ansvarshavende chefredaktør Henrik Qvortrup og journalistisk chefredaktør Knud Brix, der for nylig blev ansat på bladet. Den tidligere journalistiske chefredaktør Kristoffer Eriksen meldte sin fratræden, samme dag som Henrik Qvortrup blev annonceret som bladets nye chefredaktør.

”Jeg er superstolt af den periode, jeg fik i spidsen for Ekstra Bladet, og af de journalistiske resultater, som jeg har været med til at opnå. Jeg synes, Ekstra Bladet har gjort det godt og rigtigt,” siger Pernille Holbøll.

Ekstra Bladet har de senere år haft succes med blandt andet podcast-serien ’Bandeland’, afsløringer om de danske børn i fangelejre i Syrien, og avisen er blevet indstillet til flere priser for undersøgende journalistik.

”Siden Pernille Holbøll i 2017 kom til Ekstra Bladet som digital chef, har hun været en afgørende drivkraft i Ekstra Bladets digitale udvikling. Pernille har med sin skarpe journalistiske tæft, store professionalisme og stærke integritet sat et tydeligt aftryk på Ekstra Bladet,” siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov i en pressemeddelse fra huset.

Ny retning for Ekstra Bladet

Ikke desto mindre mistede Ekstra Bladet ifølge Henrik Qvortrup evnen til at være Ekstra Bladet og kom til at ligne B.T. for meget, fortalte han forleden til Journalisten. Ifølge ham havde Ekstra Bladet udviklet sig til noget, som danskerne har trukket på skuldrene af, og som gjorde Ekstra Bladet lidt ligegyldigt.

Derfor kommer der med en ny strategi nye boller på suppen med et skærpet fokus på kernemålgruppen og med det, som Henrik Qvortrup betegner som et opgør med samfundets eliter. Det er en strategi, som Pernille Holbøll ikke har været inde over, fordi hun er på barsel.

”For mit vedkommende synes jeg, at timingen er rigtig, og den nye ledelse skal have lov at arbejde med den nye strategi i fred. Jeg ønsker dem kun alt det bedste,” siger Pernille Holbøll.

Qvortrup har jo lige præsenteret sin strategi, som indeholder en ret kras kritik af den tidligere strategi, som du jo har været med til at lave. Har det spillet ind i din beslutning?

”Nej. Hvad Henrik Qvortrup har skrevet i et strategipapir, som jeg ikke har været med til at formulere, det må du spørge ham om,” siger Pernille Holbøll.

I forbindelse med præsentationen af den nye strategi sagde Henrik Qvortrup, at Ekstra Bladet i hans øjne ikke skulle have undskyldt for at have kaldt tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt for en bordello-mor. Det var en undskyldning, som Pernille Holbøll gav i maj:

”Selvfølgelig undskylder vi for at bringe et indslag, hvor Ekstra Bladets kulturanmelder skyder helt ved siden af skiven i forhold til den nedværdigende tone, han bruger over for Helle Thorning-Schmidt. Det var ikke engang tæt på at være sjovt. Den del skulle ikke være blevet bragt, og derfor har anmelder René Fredensborg også selv undskyldt over for Helle Thorning-Schmidt,” sagde hun til Ekstra Bladet.

Henrik Qvortrup siger til Journalisten, at han tager Pernille Holbølls opsigelse til efterretning og ønsker hende held og lykke fremover.

Forlader den klassiske mediebranche

39-årige Pernille Holbøll kom til Ekstra Bladet i januar 2016, hvor hun blev ansat som nyhedschef. Siden blev hun digital chef, og i december 2019 trådte hun sammen med Kristoffer Eriksen ind i avisens chefredaktion. Da Poul Madsen i marts forlod Ekstra Bladet, trådte hun ind som konstitueret ansvarshavende chefredaktør. Den stilling bestred hun indtil juni, hvor Henrik Qvortrup tiltrådte, og hun selv gik på barsel.

Tidligere har hun været nyhedschef hos Metroxpress, redaktionschef for tv2.dk og journalist i DR.

Når Pernille Holbøll til foråret er færdig med sin barselsorlov, starter hun på noget nyt, som hun på Twitter betegner som noget, ’der er mindre klassisk mediebranche’. Hun tiltræder i en nyoprettet stilling som Senior Director i bettingvirksomheden Better Collective.

”Jeg glæder mig til at komme i gang med det nye, men jeg kommer til at savne Ekstra Bladet og de medarbejdere, som har gjort det sjovt og spændende at arbejde der.”

 

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Nu bliver sløret løftet: Sådan skal Qvortrups Ekstra Bladet være">

Nu bliver sløret løftet: Sådan skal Qvortrups Ekstra Bladet være

24. NOVEMBER 2021
<span class=Tillidsrepræsentant om Qvortrups strategi: ”Det lugter af Ekstra Bladet, og det kan vi kun være glade for”">

Tillidsrepræsentant om Qvortrups strategi: ”Det lugter af Ekstra Bladet, og det kan vi kun være glade for”

25. NOVEMBER 2021
Qvortrup vil gøre Ekstra Bladet større end B.T. på nettet og genoplive avisen

Ekstra Bladet skal overhale B.T. på nettet: ”Vi har lært af deres rubrikker”

24. NOVEMBER 2021