Nyhedsavisens ansatte kom hurtigt i arbejde

Nyhedsavisens tidligere ansatte fandt hurtigt nyt arbejde. Tre ud af fire var i arbejde, inden der var gået tre måneder. Ud af 75 tidligere ansatte er otte i dag dog berørt af ledighed.

Nyhedsavisens tidligere ansatte fandt hurtigt nyt arbejde. Tre ud af fire var i arbejde, inden der var gået tre måneder. Ud af 75 tidligere ansatte er otte i dag dog berørt af ledighed.

For knap et år siden ringende Nyhedsavisens ejer Morten Lund til trykkeren og bad ham at standse maskinerne. Morgendagens avis skulle alligevel ikke i trykken. Medarbejderne tog direkte på værtshus og drak gravøl. Men så snart de værste tømmermænd var lettet gik de fleste dog hurtigt ud og fik nyt arbejde igen.

Hele 63 ud af 75 tidligere ansatte har i dag fuldtidsarbejde. Det viser en rundspørge, fagbladet Journalisten har foretaget blandt de tidligere ansatte, som var med ombord i avisens sidste levetid.

Det glæder Journalistforbundets formand Mogens Blicher Bjerregård, at det går så godt for Nyhedsavisens folk.

»Det er godt at høre, at der er så mange, der er kommet i beskæftigelse. Det er en god tilbagemelding,« siger han.

Det fine resultat mener han skyldes en kombination af tre faktorer: Den enkeltes indsats, at jobmarkedet var bedre for et år siden, og så er der ros til forbundets ansatte i afdelingen for Uddannelse og Karriere (DJUK).

»Vi har bygget en ekspertise, hvor vi gør et målrettet stykke arbejde med at sørge for, at vores medlemmer kommer hurtigt i beskæftigelse igen,« siger Mogens Blicher Bjerregård.

En af de tidligere ansatte, Per Thiemann, fik arbejde på Politiken under en måned efter, at Nyhedsavisen lukkede. Det, han savner mest, er den pionerånd og ungdommelighed, der prægede Nyhedsavisen.

»Og så savner jeg, at vi havde en hæmningsløs selvkritik, som jeg selv tog del i, hvor man konstant kritiserede sit eget og andres værk, og hvor vi var på vej hen. Det blev indimellem for voldsomt, så folk blev kede af det, men jeg kan godt savne, at man brænder for at sikre, at produktet er på den kurs, som det skal være,« siger Per Thiemann til fagbladet Journalisten, der udkommer i dag onsdag. Her kan du se hele resultatet af undersøgelsen og læse det fulde interview med Per Thiemann.

0 Kommentarer