Maria Rørbye Rønn om ny DR-strategi: Hvis ikke vi gør noget nu, så står vi ikke bare stille. Vi sakker bagud

Med DR’s nye digitale strategi kommer der også gennemgribende ændringer i hele organisationen. Hver tiende medarbejder bliver flyttet

Mandag præsenterede generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn en ny strategi på et stort anlagt møde for alle medarbejdere i public service-virksomheden.

Med den nye strategi følger en helt ny arbejdsgang for udviklingen af indhold til DR’s platforme. Alt indhold skal for fremtiden produceres med digitalt afsæt for øje, mens det efterfølgende skal have et sekundært liv på flow.

De første ændringer har allerede fæstet sig i DR, og således er det magtfulde direktørområde DR Medier blevet nedlagt, P3 Nyhederne skal ikke længere sende, og en større chefrokade har givet anledning til at opdatere organisationsdiagrammet.

”DR skal udvikle sig mere gennemgribende. Vi skal udvikle os i et digitalt perspektiv, så vi kan levere nyheder, kultur og drama i en digital verden. Vi kommer til at vende udgangspunktet for, hvordan vi producerer indhold. Meget indhold udvikles i øjeblikket til flowkanaler og bliver lagt til streaming efterfølgende. For fremtiden kommer vi til at producere indhold til digital først,” siger Maria Rørbye Rønn.

Også på medarbejderplan kommer den digitale strategiplan til at have stor indflydelse, oplyser generaldirektøren:

”Helt overordnet kan man sige, at hver tiende medarbejder bliver flyttet på tværs af organisationen. Særligt inden for DR Nyheder er der markante organisationsomlægninger.”

TV Avisen skal gentænkes

Som led i den nye strategiplan skal streamingtjenesten DRTV videreudvikles, og oprustningen af livenyheder kommer til at blive en væsentlig del af netop det arbejde.

Også de gamle mastodontformater som TV Avisen 18.30 og 21.00 står over for gennemgribende ændringer, som udvikles sideløbende med, at programmerne fortsat sender.

”Opgaven er nu at udvikle et skræddersyet nyhedstilbud til DRTV, men hvordan det bliver, kan jeg ikke sige endnu. Det er gode folk ved at udvikle,” siger Maria Rørbye Rønn og tilføjer:

”Vi udvikler et nyt skræddersyet digitalt nyhedsformat til DRTV, og i mellemtiden sender vi TV Avisen 18.30 og 21.00, som vi plejer. Men vi kan se, at danskerne forlader flow. Derfor skal vi sørge for, at vi har et relevant nyhedstilbud på streaming.”

Også Peter Rosberg, der er publiceringschef i DR, fortæller i dag, at fremtidens TV Aviser skal udvikles på digitale præmisser:

”TV-Avisen har altid været et fast anker på DR, og det er vigtigt fortsat at have den samme betydning for danskerne i en digital tid. Det betyder blandt andet, at man altid skal mødes af de vigtigste nyheder på DRTV, når de udspiller sig enten lokalt, nationalt eller globalt, og DR vil også være mere til stede live ved både større og mindre begivenheder,” siger han i en artikel på dr.dk.

”Vi sakker bagud”

Selv om kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen tidligere har bebudet, at regeringen agter at tage hul på de kommende medieforhandlinger inden årets udgang, så har det ikke fået Maria Rørbye Rønn til at vente med at sætte gang i omstruktureringerne i DR.

Medieforhandlingerne ændrer ikke på, at DR selv har et ansvar for at følge med tiden, lyder det fra Maria Rørbye Rønn:

”Vi glæder os til, at der kommer gang i medieforhandlingerne, men vi har selv et ansvar for at udvikle DR. Hvis ikke vi gør noget nu, så står vi ikke bare stille – så sakker vi bagud. Derfor er det vigtigt at komme i gang med udviklingsarbejdet.”

0 Kommentarer