DR nedlægger magtfuldt direktørområde

Som et led i en større omstrukturering af public service-stationen lukker DR Medier

Det magtfulde direktørområde i DR, DR Medier, bliver nedlagt. Det fremgår af den nye strategi, som DR netop har fremlagt.

DR har i mange år haft en bestiller-udfører-model, hvor DR Medier har bestilt programmer hos de øvrige direktørområder, men tiden er løbet fra modellen.

”Indhold skal samtænkes og udvikles til at udkomme digitalt og tværmedielt fremfor til bestemte kanaler og tidspunkter. Det kræver stærke produktionsmiljøer med selvstændig udviklingskraft, agilitet og høj eksekveringshastighed,” fremgår det af strategien.

I stedet oprettes et nyt direktørområde, DR Bruger, Marked og Publicering, som skal have fokus på brugervaner, udvikling i mediemarkedet, publicering, eksponering og distribution.

Dermed er DR fremover organiseret under generaldirektøren i de fire direktørområder:

’Kultur, Børn og Unge’, ’Nyheder’, ’Bruger, Marked og Publicering’ og ’Økonomi, Teknologi og Medieproduktion’.

Direktør bliver chef

DR Medier sætter den strategiske retning for DR’s indhold og tegner rammerne for DR’s kanaler og platforme. DR-afdelingen planlægger, bestiller og udgiver indhold og har en særlig rolle i forhold til indkøb af programmer og samarbejde med eksterne producenter uden for DR.

Derudover har DR Medier ansvaret for de store tværgående satsninger i public service-koncernen og for at sikrer fokus på mangfoldighed og sprog i DR.

I forlængelse af dagens udmeldinger står det også klart, at DR Mediers direktør Henriette Marienlund skifter job.

Hun rykker i stedet til DR Kultur, Børn og Unge, hvor hun bliver fiktions- og udviklingschef samt stedfortrædende for direktør Henrik Bo Nielsen.

Henriette Marienlund har været direktør for DR Medier siden 1. april 2017.

Radiochef stopper

DR’s radiochef, Anette Kokholm, stopper også som følge af de nye organisationsændringer i DR.

Det skriver hun på Facebook.

”DR tilbød mig et andet job, som er meget langt fra det, jeg havde, og det har jeg takket nej til. Der var en god grund til, at jeg søgte jobbet som radiochef i sin tid, og der er også en god grund til nu at tage styringen af mit arbejdsliv tilbage, selv om det altid er med vemod og ærgrelse, når man skal sige farvel til noget, man er glad for,” skriver hun blandt andet.

0 Kommentarer