SAS-medarbejderen SJ fortalte i dag domsmaandsretten i Glostrup, at det var ham, der satte Se og Hør-medarbejderen Kasper Kopping i stand til at finde prins Joachim og prinsesse Marie på parrets bryllupsrejse til Canada i forsommeren 2008.
Han blev lidt overrasket, da han fik et tip-honorar på 5.000 kroner, fortalte han. Han syntes selv, at 1.000 kroner og en tidligere middag havde været rigeligt.
Kopping kvitterede per mail med en tak og oplysningen om, at så gode tips som her fortjente en god betaling. Så man også fremover kunne tale sammen om flere ting i samme retning.
Fik kolde fødder
Kopping og SJ havde spillet fodbold sammen nogle år og snakkede løst om mulighederne for at se i bookingsystemerne, hvem der skulle på rejse. Det fremgik af forklaringen, at selv den yngste elev i luftfartsselskabet kunne søge på et navn og få oplysninger om rejser.
SJ tippede også Kopping om en rejse prinsesse Marie foretog til Schweiz, hvor hun prøvede ventetøj. Det gav en tophistorie om familieforøgelse.
Men efter at have modtaget 5.000 og 7.000 kroner fik SAS-medarbejderen kolde fødder og meddelte Kopping, at han var blevet flyttet til et arbejdsområde, hvor han ikke længere kunne se i booking-systemet. Det var ikke rigtigt, men han havde allerede været for langt ude, sagde han til retten.
SJ har været sigtet undervejs i sagen, men tiltalen blev opgivet på grund af forældelse. De to tilfælde var ikke tilstrækkeligt til at bruge de alvorlige paragraffer med en længere forældelse, som er i brug i tiltalen mod Se og Hørs guldkilde, alias tys-tys-kilden eller kreditkortkilden, PBH.
Han havde et mere systematisk samarbejde med Se og Hør, der strakte sig over flere år.
Regnskabschefen fandt det grænseoverskridende
I retten fortalte Se og Hørs tidligere regnskabschef om de løbende udtalelser til kreditkortkilden PBH, der foregik på en måde, som regnskabschefen fandt grænseoverskridende.
Han havde rejst problemerne over for daværende chefredaktør Kim Henningsen, men aldrig over for chefredaktør Henrik Qvortrup eller Per Ingdal, der vikariede i embedet et halvt års tid. Undervejs fik retten også at vide, at kreditkortkilden også var blevet omtalt som den ”hemmelige undercover-kilde”.
Regnskabschefen bekræftede, at han, da sagen dukkede op, var blevet fyret for ikke at have strammet den usædvanlige udbetalingspraksis. Han havde underrettet sin chef om problemerne, men chefen blev ikke taget med, da Se og Hør søgte at ryste skandalen af sig.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.