Kongehuset vil fremover sandsynligvis være mere til stede på sociale medier. I et aktuelt jobopslag søger Kongehuset en digital kommunikationsmedarbejder, der blandt andet ”skal bistå Kongehuset i at opruste tilstedeværelsen på de digitale platforme”.
Det fremgår af opslaget, at medarbejderen kommer til at indgå som en del af Kongehusets kommunikationsafdeling. ”Dit særlige fokus vil være på arbejdet med Kongehusets hjemmeside (kongehuset.dk) og på øvrige elektroniske aktiviteter.”
Det gælder for eksempel planlægning af Kongehusets digitale aktiviteter og dagligt redaktionelt arbejde med tekster, fotos og video til Kongehusets forskellige platforme.
Underholdningsjournalist og forfatter til en række bøger om kongehuset Trine Villemann har længe spurgt, hvorfor det danske kongehus ikke er på sociale medier.
»Jeg synes, det er dejligt. Det er det, jeg har efterlyst i mange år. Andre kongehuse har været på sociale medier i masser af år,« siger Trine Villemann.
Ifølge Trine Villemann bevæger de hollandske, engelske, svenske og norske kongehuse sig allerede hjemmevant rundt på de sociale medier.
I Norge er både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, kong Harald og dronning Sonja for eksempel på sociale medier. Kongefamilien har for eksempel en side på Facebook med 186.000 følgere.
Trine Villemann siger, at fordelen ved sociale medier er, at det giver kongefamilierne en kanal til at kommunikere direkte med befolkningen uden om medierne. Og så er sociale medier bedre egnet til at skabe dialog – noget, Trine Villemannn især roser det engelske kongehus for.
»Da William og Kate fik deres andet barn i sommer, var de ude på alle platforme og inviterede englænderne til at sende billeder ind af børn, som var født samme dag. De begyndte en interaktiv samtale, og det var en kæmpe succes,« siger hun.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.