Politianmeldelse droppet: ”Det burde ikke være kommet så langt”

Aarhus Kommune har valgt at droppe politianmeldelsen af journalister og chefer bag TV 2-dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’

Aarhus Kommune er til et møde i formiddag blevet enige om at trække politianmeldelsen af holdet bag TV 2-dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’ tilbage.

Det oplyser formand for udvalget Peter Udengaard (S), der nu forventer, at det ”går relativt hurtigt med, at politiet får besked”.

”Systemisk er det ude af mine hænder. Nu går jeg ud fra, at kommunens jurister hurtigst muligt retter henvendelse til Østjyllands Politi,” siger han.

Kommunen politianmeldte holdet bag dokumentaren, der viser svigt på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus, fordi de havde brugt skjult kamera til at dokumentere forholdene på plejehjemmet. En beslutning, som har vakt harme hos TV 2-folkene. Det er derfor ikke med udelt begejstring, at de tager imod kommunens beslutning om at trække anmeldelsen tilbage.

”Herligt. Endelig har Aarhus Kommune besindet sig ved at trække politianmeldelsen mod mine tre andre kolleger og mig på TV 2. Det er da en dejlig nyhed. Det burde jo aldrig været nået så langt ud,” skriver TV 2-journalist Michael Bech i en mail.

”I bund og bund forsøgte vi journalister jo bare at passe vores arbejde ved at afdække særdeles kritisable forhold på to østjyske plejehjem. Så jeg kunne godt have ønsket mig, at Aarhus Kommune i stedet havde set vores journalistiske arbejde som en mulighed for at rydde op i egne rækker og holde fokus på problemets reelle kerne – altså at skabe bedre forhold for demente ældre – i stedet for at politianmelde os journalister. Men det er da skønt, at kommunen nu er kommet til fornuft,” skriver han videre.

Sigtet for skjulte optagelser

Politianmeldelsen har betydet, at der er rejst sigtelser mod journalist Michael Bech og redaktør Troels Jørgensen. Derudover er TV 2’s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og daværende nyhedsdirektør Mikkel Hertz sigtede.

De er alle sigtet efter straffelovens paragraf 264 om uberettigede optagelser på et sted, der ikke er frit tilgængeligt.

Østjyllands Politi har endnu ikke rejst tiltale i sagen, og i december meddelte politiet til kommunen, at det ville indgå i vurderingen af en eventuel tiltale, hvis kommunen trak anmeldelsen tilbage.

Det håber Michael Bech i den grad, at det gør, eftersom at Randers Kommune allerede i september trak sin anmeldelse tilbage.

”Nu håber jeg så bare, Østjyllands Politi helt frafalder sigtelsen mod os, da jeg har svært ved at se en sag, når begge anmeldere – både Aarhus og Randers Kommune – langt om længe har trukket anmeldelsen mod os. Vi får se,” skriver han.

0 Kommentarer

Læs også

Prisvindende TV 2-dokumentar skal udlevere råbånd

Aarhus Kommune forventer at droppe anmeldelse af Cavling-nominerede journalister

07. JANUAR 2021
Alle husker Else - men journalisten bag afsløringen er stadig sigtet

Alle husker Else – men journalisten bag afsløringen er stadig sigtet

11. DECEMBER 2020
Prisvindende TV 2-dokumentar skal udlevere råbånd

Prisvindende TV 2-dokumentar skal udlevere råbånd: ”Meget problematisk”

20. NOVEMBER 2020