Sparerunder

For andet år i træk går JFM-ansatte på juleferie med ondt i maven

Det tager hårdt på de ansatte, at JFM-topchef Jesper Rosener har varslet besparelser for 17 millioner kroner, hvis der ikke inden nytår kommer en afklaring om mediestøtten fra EU

Knap er den seneste sparerunde overstået i JFM, før en ny af slagsen truer i horisonten.

Det står klart, efter at administrerende direktør i JFM Jesper Rosener i dag hos MediaWatch har været ude og varsle besparelser for 17 millioner kroner blandt de redaktionelle medarbejdere, hvis der ikke inden nytår kommer en længe ventet afklaring fra EU om mediestøtten til de lokale og regionale medier.

Meldingen kommer med mindre end en uge til jul, og dermed minder timingen om sidste år, hvor ledelsen i JFM også varslede besparelser i ugen op til jul.

”Jeg er pivtræt af, at kollegerne igen skal på juleferie med ondt i maven og frygt for en sparerunde,” siger tillidsrepræsentant Connie Bøgwad Schmidt til Journalisten.

”Det er megatræls, og det tager rigtig hårdt på vores medlemmer.”

Kan aldrig sænke skuldrene

Selv om dagens melding ifølge Connie Bøgwad Schmidt ikke kommer som en overraskelse for medarbejderne, så beskriver hun det som et hårdt slag.

Det er nemlig ikke engang en måned siden, at de ansatte i JFM måtte sige farvel til 57 kolleger i den seneste sparerunde i mediekoncernen.

”Vi har lige været igennem en sparerunde, men vi har ikke fået lejlighed til at sænke skuldrene, fordi der hænger den her sky over os,” fortæller Connie Bøgwad Schmidt.

Hun håber dog, at sparerunden kan undgås.

”Kald mig naiv, men jeg har et håb om, at nogen vil besinde sig, så der kommer en god løsning – hellere i dag end i morgen. Selv om EU ikke er kendt for at arbejde hurtigt, håber jeg alligevel, at fornuften vil sejre,” siger tillidsrepræsentanten.

Fælles opråb fra 27 tillidsfolk

Sagen om mediestøtte til de lokale og regionale medier er landet på EU’s bord, efter at en række store landsdækkende mediehuse har henvendt sig til EU med en bekymring over den nye medieaftales mediestøtteregler.

Ifølge store mediehuse som JP/Politiken og Berlingske Media samt foreningen Nye Medier begunstiger aftalen nemlig bestemte medier frem for andre.

Men afklaringen fra EU trækker ud, og uden en afklaring kommer der ifølge Jesper Rosener altså redaktionelle nedskæringer i JFM, som ellers står til at modtage yderligere mediestøtte med den nye omlægning af støtten.

Og det er ikke det eneste mediehus, som kan blive ramt, hvis de nye mediestøtteregler bliver yderligere forsinket eller annulleret. I et fælles opråb er 27 tillidsfolk på lokale og regionale medier i dag ude og advare om, at EU-klagen fra de store landsdækkende mediehuse kan blive deres død.

”Hvis de landsdækkende medier fortsætter med deres klage til domstolene, efter at den er blevet behandlet i EU, er vi som tillidsrepræsentanter dybt bekymrede for, hvad fremtiden vil bringe,” lyder det blandt andet i opråbet.

For Connie Bøgwad Schmidt og hendes kolleger i JFM er der dog ikke meget, de kan stille op.

”Det eneste, vi som redaktionelle medarbejdere kan gøre i den her situation, er at fortsætte med det, vi gør bedst; at lave nogle gode historier, som folk gider at læse,” siger hun.

0 Kommentarer