Flensborg Avis laver også børneavis

Flensborg Avis håber, at børneavis kan vende oplagsnedgang. »Det er bedre, hvis der er to eller tre personer i familien, der læser vores avis, end hvis der kun er en,« siger chefredaktøren

Børn spiller en vigtig rolle, når det gælder om at stoppe dagbladenes faldende oplag. I begyndelsen af april sendte Berlingske sin børneavis Kids' News på gaden. Nu er dagbladet for det danske mindretal i Sydslesvig også på vej med en avis til børn og unge. Den har arbejdstitlen BørneNews.

Chefredaktør på Flensborg Avis Jørgen Møllekær fik ideen til at lave børneavisen, da han læste en master i redaktionel ledelse på Syddansk Universitet.

»Jeg kiggede på udfordringerne for Flensborg Avis og kunne se, at læserne er 50+ og 60+ år, og de bliver ældre og ældre,« forklarer han.

Han lavede en fokusgruppeundersøgelse blandt avisens læsere og opdagede, at flere tyske aviser har børnenyheder.

»Jeg tænkte, at der måske var noget her. Det er bedre, hvis der er to eller tre personer i familien, der læser vores avis, end hvis der kun er en« siger Jørgen Møllekær.

Han fortæller, at han fik ideen til avisen, før han hørte, at Berlingske havde planer om det samme.

»Da jeg hørte om Berlingskes børneavis, blev jeg bare bestyrket i, at vi havde fat i noget rigtigt,« siger han.

Han ved endnu ikke, hvor tit avisen skal udkomme.

»Men vi ved fra Aftenposten Junior i Norge, at det skal være separate sider, så børnene føler, at de får noget eksklusivt, der er målrettet dem,« siger han.

Da Berlingske præsenterede deres børneavis, var det med begrundelsen om at skabe kontakt til fremtidens mediebrugere. I Flensborg er begrundelsen den samme. Succeskriteriet er flere kunder i butikken, siger Jørgen Møllekær.

»Om de så kommer på print eller primært online – det er jeg ligeglad med,« forklarer Jørgen Møllekær.

Avisen har modtaget 2,1 million kroner i projektstøtte frem til 2016 fra Sydslesvigudvalget i Folketinget.

Avisen skal skrives på dansk og tysk. Men I kalder den for det dansk-engelske ”BørneNews”. Er det ikke lidt misvisende?

»Du kan kalde det en arbejdstitel. Hvis de børn, vi får kontakt med, har et andet ønske til navnet, lytter vi til det. Avisen skal være drevet af de tanker og ideer, børnene kommer med. BørneNews kan måske ramme de 10-årige, men ikke dem på 15 år, som ikke betragter sig som børn længere,« siger Jørgen Møllekær.

Flensborg Avis håber også, at børneavisen vil blive brugt i undervisningen i danske skoleklasser, der for eksempel skal lære tysk i 5. klasse fra næste skoleår.

0 Kommentarer