Facebook vokser hurtigere end MySpace

Den sociale tjeneste vokser lynhurtigt - ikke mindst i Danmark.

Den sociale tjeneste vokser lynhurtigt – ikke mindst i Danmark.
Den sociale internettjeneste Facebook voksede i oktober måned med 1,5 millioner brugere på globalt plan, viser en rapport fra Nielsen Online.

Det er fem gange så meget som MySpace, hvis brugertal steg med 300.000. MySpace er med sine omtrent 59 millioner unikke brugere i oktober dog stadig væsentligt større end Facebook med næsten 20 millioner brugere.

Cifrene kan dog være bedrageriske, advarer CCNMoney.com.

De sociale sites' indbyrdes kamp er samtidig blevet en del af giganternes kamp om adgangen til brugere i fremtiden. Microsoft er i færd med at købe sig ind i Facebook, mens Google arbejder sammen med MySpace.

Ifølge en analyse af linjeleder Jonas Heide Smith fra Digital Design og Kommunikation ved IT-universitetet er 145.000 danskere nu tilmeldt Facebook. I juli måned i år var tallet omtrent 9.000.

Jonas Heide spørger retorisk i analyse, hvad der får alle de mennesker til at sende små beskeder og virtuelle drinks rundt til hinanden og svarer selv:
1. For teenagere kan det være en social nødvendighed, fordi det er her, vennerne er.
2. Man kan eksperimentere med sin fremstilling af sig selv.
3. Nysgerrighed vækket af omfattende medieomtale. »Hvad sker der mon herinde?«, spørger brugerne eksempelvis.
4. Facebook er en levende telefonbog, der hjælper folk med at holde styr på de venner, de har i forvejen.
Flere undersøgelser viser, at Facebook-brugere er mere interesserede i at holde styr på folk, de kender i forvejen, end at lære nye mennesker at kende.

Man skal dog ikke tro, at Facebook skaber asociale individer. Tværtimod, mener Jonas Heide Smith.
»Hvis man ønsker at bekymre sig, bør man måske snarere overveje, om det sociale liv ikke kan tage overhånd. Hvis man bruger al sin tid på at opbygge og pleje forbindelser og offentliggøre sine vurderinger af dette og hint, hvordan skal man så få de oplevelser og opnå den viden, som netværket netop kunne have glæde af?« spørger han i dagbladet Politiken.

0 Kommentarer