freelancevrede

Elisabeth Hamerik Schwarz vil vælte DJ’s næstformand

Formanden for specialgruppen Journalisterne i DJ stiller op til posten som næstformand i Dansk Journalistforbund. Opdateret 16.36 med interview med Allan Boye Thulstrup

Vreden fra freelancerne rettet mod Dansk Journalistforbund understreger, at der er brug for nye kræfter i forbundets topledelse.

Det mener i hvert fald Elisabeth Hamerik Schwarz, der tirsdag eftermiddag har meldt sig som kandidat til næstformandsposten i Dansk Journalistforbund.

Hun er allerede repræsenteret i DJ i form af en post i hovedbestyrelsen, forretningsudvalget samt sit virke som formand for specialgruppen Journalisterne i DJ.

Beslutningen om at gå efter næstformand Allan Boye Thulstrups post forklarer hun til Journalisten med, at den manglende freelanceaftale i dagbladsoverenskomsten blev dråben. Hun afviser, at det er et angreb på ledelsen:

”Jeg synes ikke, det er et angreb på ledelsen, at jeg stiller mig selv til rådighed, fordi jeg mener, jeg har noget at byde på, som DJ kan få gavn af,” siger hun.

Efter fire år i hovedbestyrelsen og to år i forretningsudvalget er det hendes oplevelse, at DJ-formandskabet ikke rykker hurtigt nok på tingene:

”Jeg synes ikke, at der er blevet lyttet. Og jeg mærker en kæmpe frustration blandt medlemmerne om, at der ikke sker nok. Og hvis der er noget, jeg er kendt for, så er det at få ting til at ske,” siger hun.

Vil ikke lave for meget rav i den

Hun vil dog ikke gå efter Tine Johansens formandspost, hvilket ifølge Elisabeth Hamerik Schwarz hænger sammen med, at der skal være ro om formandsposten.

Ifølge hende er der brug for at ”arbejde og ikke lave mere rav i den”.

Men er du ikke netop i gang med at lave rav i den?

”Formandsposten tager tid at falde til ro i, men næstformandsposten er der, hvor man kan gå ind og arbejde. Og der mener jeg, at jeg kan gå ind og tage fat i de ting, der mangler at blive lavet,” siger hun.

Af eksempler nævner hun en række tiltag for freelancere, kommunikatører og selvstændige.

Hvorfor kan den nuværende ledelse ikke gennemføre de ting?

”Det må du jo spørge dem om. Men jeg har en følelse af, at vi taler om tingene i stedet for at handle.”

For eksempel ser Elisabeth Hamerik Schwarz gerne, at DJ aktivt går ud og afprøver EU’s nye guidelines for selvstændige i praksis og tager flere faglige kampe om for eksempel den seneste tids virksomhedsoverdragelse af medarbejdere, som man for eksempel så det, da Ekstra Bladet for nyligt virksomhedsoverdragede medarbejdere til Wunderkind.

DJ-næstformand: Ser frem til debat

DJ’s nuværende formand, Allan Boye Thulstrup, siger i et interview med Journalisten, at han hilser konkurrencen om posten velkommen:

”Der er en god demokratisk tradition for, at der er kamp om posterne, og jeg ser frem til en debat om, hvad vi egentlig er uenige om – og hvad der er forskellen på os,” siger Allan Boye Thulstrup.

I interviewet fremhæver han også, at han er uenig i flere af de kritikpunkter, som Elisabeth Hamerik Schwarz fremhæver. Læs hele interviewet her.

Allan Boye Thulstrup blev selv valgt som næstformand ved et kampvalg i juni 2020 på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde, som fandt sted i forlængelse af den tidligere næstformands sygemelding.

Valget til DJ’s hovedbestyrelse og formandskab foregår ved det kommende delegeretmøde i Kolding den 23.-24. april.

Opdateret 16.36 med interview med Allan Boye Thulstrup.

2 Kommentarer

Heidi Vadmand Hjørne
27. MARTS 2023
Sebastian Goos - hvorfor vælger du at bruge udtrykket " E.H.S vil vælte DJ's næstformand" i stedet for blot at gøre opmærksom på at hun vil stille op som næstformand?
BH Heidi
Jakob Gad Thuemoes
21. MARTS 2023
Hørt!