DR-chef: Vi ville nok gerne sende fra rigsretssagen

Rigsretssagen mod Inger Støjberg har så stor offentlig interesse, at DR nok gerne vil sende fra retssagen, siger nyhedschef i DR (opdateret)

I dagens Berlingske siger Inger Støjberg, at det skal være muligt for medierne at sende lyd og billede direkte fra Rigsrettens forhandlinger. Live-dækningen vil ifølge Inger Støjberg skabe større åbenhed om, hvad der foregår i retssagen.

I DR Nyheder er nyhedschef Thomas Falbe ikke afvisende over for idéen om at sende radio eller tv fra sagen.

”Jeg tror ikke, man vinder noget ved at pakke det ind og gemme det af vejen,” forklarer han til Journalisten.

Thomas Falbe siger, at DR Nyheder endnu ikke har taget stilling til, om man vil søge om at sende fra rigsretssagen.

”Vi har tidligere sendt fra retssager, hvor det typisk har været domsafsigelsen. Her ønsker Inger Støjberg, at hele retssagen skal transmitteres. Min personlige holdning er, at hvis vi fik mulighed for det, ville vi nok gerne sende det, fordi sagen har så stor almen interesse blandt danskerne. Men vi ville nok ikke sende det hele.”

Dommerformand ikke begejstret

Formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, siger til DR, at han ikke er begejstret for, at der skal sendes radio eller tv.

”Rigsretten kan godt undtagelsesvis tillade en tv-transmission. Men personligt synes jeg ikke, det er en god idé. Der er hensyn at tage til embedsmændene, til vidnerne i den her sag, der har udført et stykke arbejde, som de skal ind og redegøre for,” forklarer han til DR.

Mikael Sjöberg mener, at der er forskel på en tv-transmission og avisernes dækning af sagen. Han frygter, at udsagn vil blive klippet til og bagefter brugt i tv-nyhedsudsendelser.

”Igen, det synes jeg, sagen er for alvorlig til. Det er ikke et tv-show, det her,” siger han til DR.

Thomas Falbe kalder det ”lidt gammeldags”, at aviserne gerne må bringe et redigeret uddrag, men at man ikke må på tv eller radio.

”Det flyver ikke helt. Det kan godt gøres lødigt og med respekt for konteksten,” siger han.
(Opdateret klokken 11:49 så det ikke kan tolkes som at DR allerede har besluttet, at man ønsker at sende fra sagen)

0 Kommentarer