OPRYDNINGEN

DMJX-studerende vil protestere på fredag

De studerende på DMJX er forvirrede og frustrerede over den seneste tids afsløringer, fortæller formand for KaJ

For studerende på DMJX har den seneste tids afsløringer af et gyldent millionhåndtryk og økonomisk rod på skolen under den tidligere ledelse ført til undren og forbavselse.

Det fortæller Emil Vogelius, der er formand for Kredsen af Journaliststuderende (KaJ):

”Folk er forvirrede og frustrerede over, at pengene bliver brugt på den her måde. Det virker uprofessionelt i en eller anden grad, at der er penge til dyre receptioner og fratrædelsesgodtgørelser, men at man må opsige undervisere og spare på alt muligt andet,” siger han.

Happening på fredag

På fredag vil KaJ i samarbejde med De Studerendes Råd afholde en ”happening” på DMJX, hvor man vil markere sin utilfredshed. I skrivende stund vil parterne ikke løfte sløret for, hvad der konkret kommer til at ske på fredag.

Men overordnet set har Journalistens historier om økonomisk rod, for dyre receptioner og et gyldent håndtryk til lige over 2,1 millioner kroner gjort stort indtryk på de studerende.

Sidstnævnte gyldne håndtryk til den tidligere rektor blev givet godt tre måneder efter en sparerunde til 3,5 millioner kroner, hvor flere af de studerende måtte vinke farvel til afholdte undervisere.

”Vi mistede nogle undervisere, der virkelig fyldte noget, og det var et chok for os,” siger han.

Helt konkret har de studenterdrevne foreninger på skolen også haft svært ved at få økonomisk støtte fra skolen til diverse projekter. I det lys er det også mærkeligt for Emil Vogelius og de medstuderende, at DMJX har prioriteret at holde tiltrædelses- og fratrædelsesreceptioner, som har fået kritik for at være for dyre.

Styrelse undersøger DMJX

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen oplyste i sidste uge, at man lige nu undersøger forhold omkring DMJX’ økonomi, der ikke er fuldt oplyst.

Det handler blandt andet om fratrædelsesgodtgørelsen til den tidligere rektor.

I dag kunne Journalisten også fortælle, at skolen udbetalte fuld resultatløn til en fritstillet medarbejder, hvilket har ført til kritik fra både revision og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Tidligere kunne Journalisten også fortælle, at DMJX kort tid inden den omfattende sparerunde til 3,5 millioner kroner forfremmede to tidligere medarbejdere med en ”væsentlig lønstigning” på omkring 11.000-12.000 kroner om måneden eksklusive pension, og at man ikke slog stillingerne op offentligt, hvilket der ellers er krav om i en offentlig institution.

Derudover har der fra revisionens side været en overordnet og omfattende kritik af skolens generelle økonomistyring, som man siden har forsøgt at rette op på i samarbejde med revisorer fra Deloitte.

2 Kommentarer

Christian Lindhardt
13. SEPTEMBER 2022
Hej Finn
Vi har bragt både den nuværende og tidligere bestyrelsesformands svar på kritikken i flere tidligere artikler, som der linkes til i denne artikel.
Bh Chr
Finn Arne Hansen
13. SEPTEMBER 2022
Burde der ikke indhentes en kommentar fra bestyrelsesformanden?

Læs også

Oprydningen

Kritik af dyre rektor-receptioner på DMJX

02. SEPTEMBER 2022
Oprydningen

Afsløring: Her er DMJX-rektors gyldne håndtryk

08. SEPTEMBER 2022
Oprydningen

DMJX-rektors fratrædelse får revisorer til at undre sig

29. AUGUST 2022