Sparerunde

Berlingske og B.T.-journalister nedlægger arbejdet

Medarbejderne på Berlingske og B.T. har mandag eftermiddag besluttet at nedlægge arbejdet. Opdateret 15.01 med oplysning om arbejdsnedlæggelse på B.T.

Mandag eftermiddag har Berlingske og B.T.’s medarbejdere besluttet at nedlægge arbejdet.

Det erfarer Journalisten fra flere kilder.

Ifølge Journalistens oplysninger arbejder de ansatte på både B.T. og Berlingske på udtalelser om arbejdsnedlæggelsen.

Reaktion på sparerunde

Arbejdsnedlæggelserne sker som reaktion på den sparerunde, der tidligere mandag blev meldt ud fra Berlingske Media. Her er der ifølge Journalistens oplysninger lokalt lagt op til, at 16 stillinger skal skæres væk på Berlingske. På B.T. skal der ifølge Journalistens oplysninger spares 14 stillinger.

Over for Journalisten forklarer topchef Anders Krab-Johansen, at det skyldes svigtende digitalt annoncesalg.

Ifølge Journalistens oplysninger har Berlingskes medarbejdere valgt at nedlægge arbejdet frem til klokken 9 tirsdag morgen.

I den kommende tid vil der være forhandlinger med ledelsen samt mulighed for at søge om frivillig fratrædelse for Berlingskes medarbejdere.

Rammer B.T. og Berlingske

Ifølge Journalistens oplysninger er der tilmed blevet præsenteret en længere række organisatoriske omlægninger af Berlingske.

Dagens udmelding fra Berlingske Media lægger op til en sparerunde, hvor der skal skæres redaktionelle stillinger på Berlingske og B.T. Dermed er der altså ikke lagt op til fyringsrunder på Weekendavisen og Euroinvestor.

Dertil kunne Anders Krab-Johansen tidligere fortælle til Journalisten, at man har afskediget to direktører i huset.

 

0 Kommentarer