Trafik

B.T. blødte brugere og visninger under Pernille Holbøll

”B.T. skal vokse og kæmpe om pladsen som det største digitale medie i Danmark,” lyder det fra koncerndirektør Anders Krab-Johansen, der afviser at kommentere fyringen yderligere

Trafiktallene viser sort på hvidt, at B.T. blødte brugere, besøg og sidevisninger med Pernille Holbøll ved roret.

Fra ansættelsen i maj 2022 til fyringen i går er B.T. faldet 17,5 procent på sidevisninger, 14,5 procent på unikke brugere og 10,5 procent på besøg.

I samme periode er den primære konkurrent hos Ekstra Bladet vokset mellem 5 og 10 procent på alle tre parametre.

Det viser Journalistens gennemgang af Dansk Online Index, der er den officielle trafikmåling foretaget af Danske Medier.

På det digitale marked er tabloidmedierne de seneste år begyndt at gå væk fra sidevisninger som eneste afgørende parameter for succes, da både Ekstra Bladet og B.T. har konstateret, at man kan ende i en situation med såkaldt ”tomme sidevisninger”.Med andre ord kan man på et tidspunkt fra et annonceperspektiv ikke tjene flere penge på de enkelte sidevisninger.

Og derfor har fokus rettet sig mod både brugere og besøg som lige så vigtige parametre kombineret med indsatser på video, personalisering og podcast.

Ekstra Bladet har forsøgt sig med et betalingsunivers samlet under Ekstra Bladet+, hvor man løbende har lagt mere indhold bag betalingsmur, som for eksempel podcast-afsnit af ’Bandeland’, mens andre podcasts stadig er tilgængelige gratis gennem de kendte tjenester.

B.T. har ikke haft en betalingsmur, men indførte derimod i januar en ”login-væg”, hvor brugerne skulle logge ind for at læse bestemte artikler. Det gjorde B.T. for at sikre sig mere målrettet information om de enkelte brugere på sitet med henblik på annoncesalg.

Tilsvarende har B.T. øget satsningen på podcast med forskellige programmer som eksempelvis krimiprogrammet ’På Fersk Gerning’.

På Podcastindexet havde B.T. i uge 33 i alt 592.952 downloads eller streams af mediets gratis podcasts, mens Ekstra Bladet havde 162.054 downloads eller streams på de gratis podcasts. Ekstra Bladet deler ikke trafikken til podcasts bag betalingsvæggen med offentligheden.

Holbøll vil ikke forholde sig til trafik

Over for Journalisten afviser Pernille Holbøll at kommentere, hvorvidt trafikken har været tilfredsstillende med hende ved roret:

”I min optik kræver det mere end et år for at vende et medie som B.T. til en lønsom forretning. Det begynder med journalistikken og med at skabe mere værdi for brugeren, og på de to parametre mener jeg, pilen har peget opad for B.T. det seneste år takket være dygtige medarbejdere og deres evne til at skabe og ville noget nyt med et 100 procent digitalt legacy medie,” skriver hun.

”Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at gøre det rigtigt for B.T., men det er ikke min beslutning, om jeg skulle blive eller ej. Sådan er det jo,” tilføjer hun.

Berlingske Media-topdirektør Anders Krab-Johansen siger til Journalisten, at han ikke har yderligere kommentarer til Pernille Holbølls fratræden.

I mailen tilføjer han:

”B.T. skal vokse og kæmpe om pladsen som det største digitale medie i Danmark. Det er vigtigt, fordi flest muligt skal læse den fremragende journalistik, redaktionen laver, og fordi det er afgørende for annonceforretningen.”

0 Kommentarer

Læs også

Turbulens

Anders Krab: Vi har ikke leveret den fornødne ro til B.T.’s ansatte

30. AUGUST 2023
Exit

Chefskifte udløser chok på B.T.

30. AUGUST 2023