Exit

Chefskifte udløser chok på B.T.

Medarbejderne på B.T. skal nu have en fjerde chefredaktør på bare to år

Pernille Holbøll nåede at være ansvarshavende chefredaktør på B.T. i lige godt et år, før medarbejderne ved frokosttid i dag blev orienteret om, at hun stopper igen.

Med egne ord er Pernille Holbøll blevet fyret.

Dermed skal B.T.’s ansatte nu tage stilling til en fjerde chefredaktør inden for knap to år.

”Medarbejderne er overraskede. Nogle er chokerede. Det er klart, når vi har været igennem en så tumultarisk periode op til, at hun blev chefredaktør,” siger tillidsrepræsentant Søren Kjellberg Ishøy.

At forholdene på B.T. de seneste år har været tumultariske, er ingen hemmelighed. Michael Dyrby gik af som chefredaktør i december 2021 efter et længere forløb i forlængelse af en dokumentar om den sexistiske kultur på TV 2 i den periode, hvor Michael Dyrby var chef på tv-stationen.

Jonas Kuld Rathje blev efter Michael Dyrbys farvel konstitueret som ansvarshavende chefredaktør. Han stoppede, samtidig med at Pernille Holbøll blev ansat i stillingen i maj 2022. Siden er B.T.’s papiravis lukket, det samme er B.T.’s lokalredaktioner.

Og fremover hedder den ansvarshavende chefredaktør for B.T. Simon Richard Nielsen, der tidligere har været chefredaktør for Euroinvestor. Nu vender han tilbage til Berlingske Media, hvor han ud over B.T. også skal være chefredaktør på Euroinvestor igen.

Brug for ro

De to medier kommer til at fortsætte som selvstændige medier med hver sin journalistiske chef.

Marie Rask Glerup oplyser til Journalisten, at hun fortsætter på posten som eneste journalistiske chef for B.T., mens redaktionscheferne på de enkelte stofområder også fortsætter.

Medarbejderne på B.T. har ifølge tillidsrepræsentanten da heller ikke ligefrem brug for flere ledelsesmæssige omvæltninger.

”Folk har brug for, at der kommer ro på. Der er det min forhåbning, at vi med Simon som ny ansvarshavende chefredaktør får ro på i en længere periode end de 15 måneder, Pernille Holbøll nåede at være der,” siger Søren Kjellberg Ishøy.

Simon Richard Nielsen overtager ansvaret for B.T. allerede i september.

”Simon Richard Nielsen stod bag Euroinvestors succes som nyhedssite. Jeg har tillid til, at han kan drive journalistikken på B.T. og Euroinvestor og sikre et godt samarbejde mellem de to medier,” siger Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media, i en pressemeddelelse.

0 Kommentarer