Turbulens

Anders Krab: Vi har ikke leveret den fornødne ro til B.T.’s ansatte

Hyppige skift af chefredaktører er bestemt ikke godt, lyder det fra Anders Krab-Johansen. Opdateret 11:07

Jobsikkerheden for chefredaktører i den danske mediebranche virker lav for tiden, hvor B.T. nu skal have den fjerde chefredaktør, under to år efter at Michael Dyrby stoppede i december 2021.

Allerede dengang udtrykte B.T.’s medarbejdere over for Journalisten, at der var brug for ro efter et tumultarisk forløb. Med sine egne ord er Pernille Holbøll i dag blevet fyret, og endnu en gang udtrykker medarbejderne chok og et behov for ro.

Berlingske Media-topdirektør Anders Krab-Johansen siger i et interview med Journalisten, at han ønsker ro omkring B.T. og de øvrige medier i huset.

Men har du været i stand til at levere det indtil nu?

”Siden Michael Dyrby forlod B.T., kan man svare meget klart nej. Det er jo ikke blevet leveret.”

Den bedste kandidat

I processen med at fusionere Euroinvestor og B.T. har Anders Krab-Johansen valgt at pege på Simon Richard Nielsen som bedste kandidat til at være samlet chefredaktør for begge enheder.

”Det er et tilvalg af Simon Richard Nielsen til at løse opgaven i en situation, hvor de annoncefinansierede medier er under pres, og hvor der skal nogle andre redskaber til,” siger han om fusionen.

Anders Krab-Johansen vurderer, at det stadig er trygt for medarbejderne at gå på arbejde på B.T. trods de hyppige ledelsesskift. Han vil dog ikke afgive løfter om fremtiden.

”Hyppige skift er per definition rigtig, rigtig dårligt, og det er ikke noget, man tilstræber. Men at give garantier ind i fremtiden, det virker lidt uigennemtænkt,” siger han.

Da Simon Richard Nielsen tidligere har været chefredaktør for Euroinvestor, hvor han ”gjorde det rigtig godt”, forventer Anders Krab-Johansen også, at skiftet bliver gnidningsfrit:

”Folk i huset kender ham rigtig godt, og mange på B.T.’s redaktion kender ham rigtig godt. Han ved, hvordan tingene fungerer, og det tegner da i hvert fald til, at det kan blive et frugtbart samarbejde, og det håber jeg virkelig på.”

Hvis du skulle beskrive situationen udefra, synes du så, der er optimale forhold omkring ansættelsen af de chefredaktører, der har været?

”Mit job er jo ikke at beskrive situationen udefra. Mit job er at være chef for Berlingske Media, hvor vi i vores familie har mediet B.T., hvor jeg skal sørge for, at det har den rigtige ledelse på det rigtige tidspunkt og den rigtige strategi på det rigtige tidspunkt. Der er nogle ting, som B.T. har skullet kunne de sidste seks-syv år, og det er at være et førende digitalt nyhedsmedie. Det er den strategi, vi har valgt, og den vej, vi skal gå. Er det så ønskværdigt at skifte ansvarshavende chefredaktør? Nej, det er det ikke. Men det er jo det, der er mit job.”

Hvornår begynder man så at tale om, hvorvidt du har gjort dit job godt nok som direktør for Berlingske Media i forhold til rekrutteringen af chefredaktører?

”Det foregår jo i bestyrelsen, som er den, der ansætter mig. Det er deres job at sørge for, at de har en direktør i spidsen for Berlingske Media, som de synes gør det fornuftigt.”

”Fuldstændigt ens” forretningsmodel

Med genansættelsen af Simon Richard Nielsen, som kommer fra en stilling som direktør i investeringsselskabet MajInvest, får B.T. og Euroinvestor en uddannet økonom som chefredaktør, der siden 2000 har haft forskellige journalistiske ansættelser på blandt andet Børsen, TV 2 og FinansWatch, og som har været ansvarshavende chefredaktør på Euroinvestor før.

Indsættelsen af en uddannet økonom på posten hænger dog ikke nødvendigvis sammen med, at der er behov for en anden type profil i spidsen som chefredaktør, lyder det fra Anders Krab-Johansen.

Det konstaterer han ved at kigge på chefredaktørerne andre steder i huset som eksempelvis Berlingske, hvor begge chefredaktører er uddannede journalister.

”Det er klart, at man ud over at være en dygtig journalist også helst skal være en dygtig leder, og man skal i højere grad forstå strategi og den digitale udvikling. Så der er en palette af forskellige ting, der er vigtige, hvis man skal være chefredaktør.”

Havde Pernille Holbøll ikke det?

”Pernille Holbøll var og er en meget, meget dygtig redaktionel profil. Det er helt sikkert.”

Bare ikke til det her job, hvor man nu kobler Euroinvestor med B.T.?

”Jeg vil hellere sige, at jeg valgte Simon Richard Nielsen, fordi jeg tænkte, at det er ham, der er den bedste kandidat til at løse den opgave.”

Kan du forstå, hvis man sidder udefra og tænker, at et medie om finansmarkederne og B.T. er en lidt besynderlig sammenkobling?

”Forretningsmodellen bag begge er fuldstændigt ens, ligesom forretningsmodellen bag Weekendavisen og Berlingske er, da de er abonnementsmedier. Så det er jo der, sammenfaldet er. Og hvis du tager Euroinvestor og B.T., er de også meget tabloide i deres form, så jeg kan se en rigtig, rigtig fin sammenhæng både økonomisk og strategisk, men også på indholdssiden.”

Opdateret 11:07: I første udgave af artiklen fremgik det, at chefredaktøren på Weekendavisen også er uddannet journalist. Det er Martin Krasnik dog ikke. Han er retteligt cand. scient. pol, men har dog arbejdet med journalistik siden han som ung kom i praktik på netop Weekendavisen.

0 Kommentarer

Læs også

Exit

Chefskifte udløser chok på B.T.

30. AUGUST 2023
B.T.

Pernille Holbøll fyret på B.T.

30. AUGUST 2023