ALT for damerne svarer igen: Vi ER nutidens intelligente dameblad

"Drop myten om dumme dameblade", siger ALT for damernes artikelredaktør Kathe Japp som svar på kritik af manglende intelligent dameblad i Danmark

"Drop myten om dumme dameblade", siger ALT for damernes artikelredaktør Kathe Japp som svar på kritik af manglende intelligent dameblad i Danmark

I en klumme på ALT for damernes hjemmeside svarer artikelredaktør Kathe Japp igen på kritikken af, at der ikke kan etableres et intelligent dameblad i Danmark:

"En myte bliver ikke mere sand, fordi den bliver gentaget mange gange. ALT for damernes artikelstof har gennem årene fået en stadig større plads i bladet og har samtidig fået øget aktualitet og journalistisk vinkling. Vi ER nutidens intelligente kvindeblad og ville ønske, at debatten om kvindebladene var baseret på fakta og ikke på sejlivede myter", skriver Kathe Japp.

Som eksempel nævner Kathe Japp, at ALT for damerne i det seneste nummer blandt andet indeholder interview med skuespilleren Mia Lyhne om at blive enlig mor til tvillinger med sæddonor, en artikel om magtfulde kvinder og et mini-interview med forfatteren Leonora Christina Skov om hendes yndlingssteder i Berlin.

Klummen er en reaktion på, at folkene bag Facebook-gruppen "Intelligent Dameblad" i hvert fald midlertidigt har trukket stikket ud, som tidligere omtalt her på journalisten.dk og opgivet projektet med at etablere et intelligent dameblad.

I den forbindelse sagde Allers innovationsdirektør Pernille Aalund, at Danmark er for lille et sprogområde til intelligente dameblade. 

»Når vi tager et magasin i en kiosk, så har vi seks-ti sekunder hvor vi beslutter os. Der går magasinet ind og taler helt præcist til det behov vi har lige nu.«

»Jeg hader ordet intelligent dameblad. Men jeg ved godt, hvad du mener. Men du skal have overskud i din hverdag. Du skal have overskud til at kapere en hardcore artikel efter at børnene er lagt i seng. Og efter en ti timers arbejdsdag. Det er derfor, vi ender med Sex And The City i TV eller Femina.« 

1 Kommentar

lillian simonsen
2. NOVEMBER 2012
Re: ALT for damerne svarer igen:ViERnutidensintelligentedameblad

Hold da op, er der stadig noget, der hedder Alt for Damerne? Og hvad er det nu for noget nymodens noget med et "dameblad", der skal være intelligent, kan kvinder overhovedet læse?