Washington Post vinder fire Pulitzer-priser

Shock! Horror!... for en stund var det helt store drama løs i medierne i aftes, da det forlød, at National Enquirer vandt en Pulitzer Prize 2010 . Men nej! Washinton Post vandt. New York Times var også i top. Og så sejrede ProPublica, som Journalisten.dk mødte i New York.

Shock! Horror!… for en stund var det helt store drama løs i medierne i aftes, da det forlød, at National Enquirer vandt en Pulitzer Prize 2010 . Men nej! Washinton Post vandt. New York Times var også i top. Og så sejrede ProPublica, som Journalisten.dk mødte i New York.

Det udløste lidt af et ramaskrig, da det i aftes pludselig hed sig, at USAs tabloidmagasin nummer 1, the National Enquirer, skulle have vundet en Pulitzer Prize for dets dækning af John Edwards sexliv.

Og på forsiden af Guardians mediesite hedder det da også: "Shock! Horror! National Enquirer wins a Pulitzer. Not".

Men bemærk det sidste "Not". For National Enquirer vandt ikke en dyt.

Derimod blev The Washington Post dette års helt store vinder ved uddelingen af USA's mest prestigefyldte journalistpris, the Pulitzer Prize 2010. Se kategorierne her. New York Times var også i top. Og endelig sejrede ProPublica, som Journalisten.dk mødte i New York.

I alt løb Washington Post af med fire hele fire Pulitzer-priser i følgende kategorier: International reporting, feature writing, commentary og criticism. 
En kæmpe sejr for avisen, hvilket også blev fejret behørigt på redaktionen i aftes.
Dernæst var der to priser til the New York Times, som leverede bedst i 'national reporting' og 'explanatory reporting'.
Og endelig var der en enkelt Pulitzer til den nye opsigtsvækkende stjerne i amerikansk journalistik, non-profit organisationen ProPublica, der siden sin start for godt to år siden har haft det som sit højeste mål at dyrke og udbrede den dybdeborende journalistik.
ProPublica, der nu har 35 ansatte, udmærker sig blandt andet ved altid at forfølge den bedste lancering af alle de historier, som organisationen sætter sig for at afdække. Derfor indgår den fondsstøttede organisation på skift samarbejde med etablerede medier, afhængigt af hvor ProPublica ser muligheden for den bedst tænkelige eksponering. Fra dagblade til nettet.  
Det er i øvrigt første gang, at et en uafhængig non-profit organisation vinder.
Pulitzer-priserne uddeles hvert år af Columbia University på baggrund af anbefalinger fra en bestyrelse bestående af nogle af USA's mest berømmede journalister og andre medlemmer.
I alt uddeles der priser inden for 14 journalistiske discipliner og syv kunstneriske genrer (letters, drama & music).
En af de øvrige priser er den særlige 'public service medal', der i år gik til den mindre avis, the Bristol Herald Courier, som har kortlagt staten Virginias ledelse og dennes elendige udnyttelse af statens rettigheder til naturgas.
Det var dog journalisterne Gene Weingarten fra the Washington Post og Anthony Shadid fra selv samme avis, der løb af med nogle af de 'tungere' priser.
Gene Weingarten vandt således årets Pulitzer i kategorien feature writing for historien om forældre, der tilfældigt dræber deres børn ved at glemme dem i bilen.
Og på the Washington Post var der med god grund stor glæde og begejstring i aftes efter at have vundet hele fire priser. Se her avisens egen reportage fra Washington Posts newsroom: 
Alt om dette års Pulitzer-priser kan læses på Pulitzers hjemmeside.
Derudover kan du se Journalisten.dks reportage fra ProPublicas hovedkvarter i New York: Klik her

0 Kommentarer