Oprør

Urostiftere valgt til JP/Politikens bestyrelse

Magnus Barsøe og Mads Glenn Wehlast, der begge har ytret offentlig kritik af den øverste ledelse i JP/Politikens Hus, er sammen med Tina Bryld valgt som medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen

To af de ansatte, der de seneste uger har rettet skarp kritik af direktionen i JP/Politikens Hus, er nu blevet valgt som medarbejdernes repræsentanter i mediekoncernens bestyrelse.

Det står klart, efter at resultatet af valget, der har løbet over de seneste 10 dage, nu foreligger.

Som deres repræsentanter i bestyrelsen har medarbejderne valgt Politikens debatredaktør, Magnus Barsøe, Ekstra Bladets Mads Glenn Wehlast og Jyllands-Postens Tina Bryld. Magnus Barsøe fik 435 stemmer, mens Tina Bryld og Mads Glenn Wehlast blev valgt ind med henholdsvis 234 og 180 stemmer.

Det er særligt Magnus Barsøe og Mads Glenn Wehlast, der de seneste uger fået uroen til at ulme i JP/Politikens Hus og udstillet medarbejdernes utilfredshed med direktionens linje.

Begyndte med harmdirrende kronik

Uroen tog fart, da Magnus Barsøe – der i forvejen var medarbejderrepræsentant i bestyrelsen – 3. februar rettede en harmdirrende kritik af den øverste ledelse i en kronik i sin egen avis.

I kronikken beskriver Magnus Barsøe en borgerkrig i koncernen, der i hans øjne er præget af en voksende afstand mellem direktionen på 4. sal og medarbejderne på gulvet. Afstanden handler ifølge Magnus Barsøe både om større løngab, men også om afstand i målet med forretningen.

”Vi er blevet et hus, der laver journalistik og udgiver bøger for at tjene penge til nogle højtlønnede på 4. sal, hvoraf mange intet aner om journalistik, aldrig har sat foden på en redaktion og i virkeligheden er en slags fugle på træk, der snart letter og flyver videre til den næste virksomhed og ’udfordring’,” skriver han blandt andet i kronikken.

Kort efter sluttede Ekstra Bladets Mads Glenn Wehlast sig til kritikken. Han deler Magnus Barsøes frustration over et voksende gab mellem direktionen og redaktionerne i koncernen og gik blandt andet til valg på et krav om åbenhed om chefredaktørernes lønninger.

”Vi i medierne kæmper for åbenhed og transparens. Så virker det jo meget komisk, at vi lukker os om os selv, når det kommer til, hvad chefredaktørerne tjener. For banker og forsikringsselskaber kan du se, hvad de øverste chefer tjener,” har Mads Glenn Wehlast tidligere sagt til Journalisten.

Direktionen: Misvisende og forkert

Op til valget har medarbejderforeningerne for Ekstra Bladet og Politiken anbefalet medarbejderne at stemme på Magnus Barsøe og Mads Glenn Wehlast.

Ifølge Mads Glenn Wehlast selv er det den alliance, som nu har båret frugt.

Han har indtil nu været førstesuppleant til bestyrelsen, mens Jyllands-Postens Tina Bryld er blevet genvalgt til bestyrelsen. Politikens Bjarne Schilling er til gengæld trådt ud af bestyrelsen, da han valgte ikke at genopstille.

I sidste uge var bestyrelsen i JP/Politikens Hus ude og tage skarp afstand fra kritikken i Magnus Barsøes kronik.

”Bestyrelsen finder, at der er tale om en misvisende og forkert fremstilling af bestyrelsens drøftelser og prioriteringer samt af den overordnede ledelse af JP/Politikens Hus,” udtalte bestyrelsesformand Peter Bartram på vegne af bestyrelsen i JP/Politikens Hus.

5 Kommentarer

Kerstin Bruun-Hansen
23. FEBRUAR 2023
Hej læsere,

Jeg har noteret mig, at det er faldet flere for brystet, at vi har brugt ordet 'urostiftere'.

Det er ikke ment i negativ forstand - bare i betydningen, at de to med deres offentlige kritik har været med til at starte optøjer og uro. Men ordet er åbenbart mere negativt ladet, end jeg lige var opmærksom på, så jeg vil tænke mig om en ekstra gang, næste gang jeg overvejer at bruge det :-)

Bedste hilsner,
Kerstin, Journalisten
Morten Hasemann Pape
22. FEBRUAR 2023
Jeg ville nok have valgt at kalde dem “kritikere” i stedet for det tendentiøse “urostiftere”.
Peter Gren Larsen
22. FEBRUAR 2023
Helt enig i at det er helt off at kalde dem "urostiftere". Det er en bundreel kritik de har valgt og ærgerligt at "journalisten" forsøger at være ligeså tabloid.

Forøvrigt savner jeg også "journalistens" mening om det medarbejdervalg til DRs bestyrelse som pludselig blev aflyst efter at have været udskrevet og igangsat.
Henriette Pouline Vangsted Døssing
22. FEBRUAR 2023
Det er temmelig “friskt”, at vores eget fagblad omtaler medarbejdere, der står frem med kritik af en ledelse, som urostiftere og skriver, at de pgl. medarbejdere i den seneste tid har fået uroen til at ulme. Måske skulle I moderere jeres artikel lidt…
Flemming Jørgensen
22. FEBRUAR 2023
Urostiftere!
Fordi de kritiserer en ledelse?
Øv.

Flere