Nu tager JP/Politikens bestyrelse bladet fra munden: Kritik er misvisende og forkert

I en opsigstvækkende kronik i Politiken gik avisens medarbejderrepræsentant i bestyrelsen for en uges tid siden til angreb på netop bestyrelsen

Bestyrelsen i JP/Politikens Hus tager afstand fra de postulater, der i sidste weekend blev fremsat i en kronik skrevet af Magnus Barsøe, der er medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

Det siger bestyrelsesformand Peter Bartram på vegne af bestyrelsen af i JP/Politikens Hus, fremgår det af en pressemeddelelse.

Her udtaler han samtidig, at:

”Bestyrelsen finder, at der er tale om en misvisende og forkert fremstilling af bestyrelsens drøftelser og prioriteringer samt af den overordnede ledelse af JP/Politikens Hus”.

Ser større afstand

I kronikken, der er udgivet i Politiken, beskriver Magnus Barsøe en borgerkrig i koncernen, der i hans øjne er præget af en voksende afstand mellem direktionen på 4. sal og medarbejderne på gulvet.

”Min påstand vil være, at virksomhedens ansatte brænder for Husets publicistiske grundværdier, og at de er stolte over at arbejde for f.eks. Finans eller Børneavisen, men at mange af dem også oplever, at koncernens flotte ord om et højere formål er netop det: tomme ord.”

”Vi er blevet et hus, der laver journalistik og udgiver bøger for at tjene penge til nogle højtlønnede på 4. sal, hvoraf mange intet aner om journalistik, aldrig har sat foden på en redaktion og i virkeligheden er en slags fugle på træk, der snart letter og flyver videre til den næste virksomhed og ’udfordring’,” skriver han blandt andet.

Afstanden handler ifølge Magnus Barsøe både om større løngab, men også om afstand i målet med forretningen. Han kritiserer blandt andet, at JP/Politikens Hus har spredt sig over for mange forskellige aktiviteter.

”Under koncernchef Stig Ørskov er koncernens vækststrategi blevet altafgørende, og mediernes rolle er reduceret til at være pengestrømme til imperiet,” skrev han blandt andet.

Kaster et negativt lys på ledelsen

Siden kronikkens udgivelse har der været tavst fra resten af bestyrelsens side. Altså indtil i dag, hvor bestyrelsen har udsendt en udtalelse, hvor det fremgår, at den ikke har yderligere kommentarer.

”Vi vil normalt aldrig kommentere interne forhold eksternt, men Magnus Barsøe valgte offentligt at kritisere bestyrelsen, som han selv er medlem af, og derigennem kaste et negativt lys på den overordnede ledelse af de aviser og andre forretningsområder, der indgår i koncernen,” står der i udtalelsen.

Magnus Barsøe er debatredaktør på Politiken og stiller igen op til valget som medarbejderrepræsentant i bestyrelsen i koncernen.

Også Ekstra Bladet-journalist Mads Glenn Wehlast har besluttet at stille op som medarbejderrepræsentant i bestyrelsen. Han tilsluttede sig i sidste uge kritikken fra Magnus Barsøe.

”Om tre uger har jeg været i huset i 25 år, og det er en kedelig udvikling i forhold til, hvordan jeg har oplevet huset tidligere. Jeg har ikke oplevet den dem og os-mentalitet på samme måde tidligere,” sagde han i sidste uge til Journalisten.

Utilfredsheden med ledelsen i JP/Politikens Hus kom også til udtryk inden jul, hvor både Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet måtte igennem sparerunder, der kostet medarbejdere på alle tre udgivelser. På alle redaktionerne har medarbejderne undret sig over, hvorfor det er nødvendigt at fyre medarbejdere, når JP/Politikens Hus gang på gang har leveret overskud.

 

0 Kommentarer