Undersøgelse

Undersøgelse: Store problemer med dårlig ledelse i branchen

En rundspørge blandt Dansk Journalistforbunds medlemmer viser, at de fleste har haft oplevelser med dårlig ledelse

Syv ud af ti medarbejdere i medie- og kommunikationsbranchen har oplevet dårlig ledelse på egen krop, og i otte ud af ti tilfælde har det ført til et markant tab af arbejdsglæde og trivsel.

Det viser en rundspørge, som fagbladet Journalisten har foretaget blandt alle færdiguddannede medlemmer af Dansk Journalistforbund.

I alt svarer 73,5 procent af de knap 2.900 respondenter, at de har haft en leder i et medie- eller kommunikationsjob, der i deres optik var så dårlig til jobbet, at vedkommende ikke burde være blevet chef. I langt de fleste tilfælde havde den dårlige leder det direkte personaleansvar.

I undersøgelsen er det især manglende menneskelige evner, manglende anerkendelse, manglende evne til at motivere, der fylder. Derudover svarer flere også, at manglende faglige kompetencer og dårlige evner til konflikthåndtering er udtalte hos de dårlige ledere.

Og den dårlige ledelse får også konsekvenser. Halvdelen i undersøgelsen har oplevet stresssymptomer på grund af den dårlige ledelse, og hver femte har været sygemeldt.

Desuden svarer 41,8 procent, at de har sagt op eller skiftet job på grund af dårlig ledelse.

Undersøgelsen peger også på, at der lige nu kan være problemer ude på arbejdspladserne. I hvert fald svarer 20,8 procent i undersøgelsen, at de lige nu overvejer at skifte job på grund af dårlig ledelse.

Tre eksperter i ledelse påpeger over for Journalisten, at man altid skal være opmærksom på, at det nok er de mest utilfredse, der er tilbøjelige til at svare i denne slags undersøgelser. Alligevel siger alle tre, at det klart er for højt, og at mediebranchen ikke har taget ledelse alvorligt.

I Dansk Journalistforbund fylder beretninger om dårlig ledelse også en hel del, men alligevel er formand Tine Johansen rystet over tallene i Journalistens undersøgelse:

”Det er nogle helt vilde tal. Jeg bliver ked af at høre omfanget af det her, og jeg synes, at det er meget voldsomt,” siger hun.

Undersøgelsen er sendt ud til 15.619 færdiguddannede medlemmer af Dansk Journalistforbund. Resultaterne baserer sig på  besvarelser fra 2.878 medlemmer.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Lisbeth så sin chef i Banedanmark køre afdeling i sænk: ”Det var modbydeligt at se gode kolleger gå ned på stribe”">

Lisbeth så sin chef i Banedanmark køre afdeling i sænk: ”Det var modbydeligt at se gode kolleger gå ned på stribe”

07. MARTS 2022
Dårlig ledelse

”Helt vilde tal”: Branchen tager ikke ledelse alvorligt, siger eksperter

07. MARTS 2022