Tour de France

TV 2-chef: Vi har ikke givet Bahrain-hold garantier om spørgsmål

TV 2’s journalister ved Tour de France kommer til at stille de spørgsmål, de mener, der skal stilles

John Jäger, chefredaktør for cykelsport på TV 2, er glad og tilfreds i den forstand, at cykelholdet Bahrain Victorious efter et års blacklisting igen vil lade hans journalister stille spørgsmål til holdets ryttere.

”Naturligvis foretrækker jeg, at jeg og mine folk kan stille spørgsmål til alle,” siger han.

En talsmand for Bahrain Victorious har tidligere i dag oplyst til B.T., at holdet efter en ’kontinuerlig dialog’ med TV 2 har givet mediets journalister lov til igen at stille rytterne spørgsmål.

Det er dog ikke uden betingelser, at Bahrain Victorious vil give TV 2 mulighed for rytter-interviews.

”Vi foretrækker, at de er ærlige og fortæller os, at de gerne vil stille vores ryttere nogle særlige spørgsmål. Det er vigtigt for os at vide, hvis de gerne vil stille spørgsmål om emner, der ligger udenfor løbet. For i så fald kan de tale med vores ledelse,” siger talsmanden til B.T. og tilføjer:

”Vi vil ikke have, at vores ryttere skal tænke over de spørgsmål, kort før de kører etaper i det største løb i verden.”

Ingen garantier

Ifølge John Jäger har TV 2 under hele dialogen med holdet gjort det klart, at TV 2 stiller de spørgsmål, som nu engang skal stilles.

”At de er blevet gode igen, betyder ikke, at vi har garanteret dem ikke at stille bestemte spørgsmål.”

”Hvis vi vil stille spørgsmål om sport, gør vi det. Hvis det er spørgsmål om sportswashing, stiller vi dem det. Hvis de vil svare, er det fedt. Det er også deres ret ikke at ville svare. Men man kan ikke bestemme, at vi kun må spørge om det ene og ikke det andet,” siger John Jäger.

Forholdet mellem TV 2 og Bahrain Victorious har været slidt siden Tour de France i 2022, hvor TV 2 bragte en historie om sportswashing.

Bahrain Victorious er et af de hold i Tour de France, som er sponsoreret af eller har taget navn efter autoritære stater, der blandt andet er kritiseret for deres forhold til menneskerettigheder. Da TV 2 spurgte ryttere og holdledelse til den historie, var der ingen kommentarer at hente.

Kan leve uden

Til gengæld fik historien en uge senere den konsekvens, at pressechefen for holdet afbrød et interview, som en TV 2-journalist var i gang med at lave med Bahrain-rytteren Dylan Teuns. Et ellers uskyldigt interview om dagsformen op til løbets 18. etape, men pressechefen sendte altså rytteren tilbage til holdets bus.

Rasmus Staghøj, journalist og kommentator på TV 2 Sport havde lykkeligt glemt alt om Bahrain Victorious’ anstrengte forhold til hans arbejdsgiver, da han i sidste måned dækkede cykelløbet Criterium du Dauphine.

”Der interviewede jeg en af rytterne, og efter kom pressechefen hen og sagde, at jeg skulle snakke med ham inden interviews med rytterne.”

”Da jeg dagen efter spurgte, om jeg måtte tale med en af rytterne, sagde han bare nej. Det plejer de altså aldrig at sige. Så gik det op for mig, at det jo er Bahrain Victorious, og at vi blev blacklistet af dem sidste år,” fortalte Rasmus Staghøj i går.

Og skulle det vise sig, at det skaber problemer, hvis TV 2 stiller spørgsmål til andet end løbet, er holdningen fra TV 2 klar:

”Betyder det, at vi ikke må tale med dem, så lever vi uden dem,” siger John Jäger.

 

0 Kommentarer

Læs også

Tour de France

Cykelhold dropper blacklisting af TV 2

05. JULI 2023
Sport

Et år efter kritisk historie: Cykelhold nægter stadig interviews med TV 2

04. JULI 2023