Fyringsrunde

TV 2-ansatte nedlægger arbejdet

TV 2's ansatte har med stort flertal valgt at nedlægge arbejdet

TV 2’s ansatte har med stort flertal på et fagligt møde besluttet at nedlægge arbejdet.

Journalisten erfarer, at blot ti medarbejdere stemte imod at nedlægge arbejdet.

Til Journalisten siger hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten, at arbejdsnedlæggelsen er udtryk for en udbredt vrede og utilfredshed blandt medarbejderne.

”Folk føler, at de er gået med til en omstillingsproces, hvor de gik ind i det med åbne øjne og arme. De er med på, at der skal ske mange store forandringer i deres arbejdsliv. Og da de så står der, hvor de i forvejen er ude af deres comfort zone, kommer der så en melding om, at der skal være 50 fyringer,” siger Lennart Sten.

Han fortæller, at der fra tillidsfolkenes side har været forhandlinger med ledelsen, men at man ikke har kunnet rokke ledelsen på kravet om de 50 stillinger.

”Så det er udtryk for frustration og vrede over det,” tilføjer han.

Nyt fagligt møde senere

Ifølge Journalistens oplysninger er der indkaldt til et nyt fagligt møde klokken 13.30

I går kunne Journalisten fortælle, at de TV 2-ansatte i den grad blev overrasket, da de på et møde tirsdag formiddag fik at vide, at 50 stillinger skal skæres væk i mediehuset.

Konkret skal der skæres 25 faste stillinger og 25 løse stillinger. Der vil være mulighed for frivillige fratrædelser frem til 1. maj, hvorefter der 25. maj vil være en decideret fyringsrunde.

Over for Journalisten vil nyhedsdirektør Ulla Pors ikke afvise, at ledelsen kan komme til at sige nej til medarbejderes anmodninger om frivillig fratrædelse. 

Det vil tillidsrepræsentanterne dog gå i rette med, fortæller Lennart Sten: 

”Hvis TV 2 melder ud, at man kan undvære folk her, så presser vi på for, at dem, der melder sig frivilligt, også kan få det,” siger Lennart Sten. 

0 Kommentarer